Nestori

Nestori on arviolta viisivuotias seurallinen kollin rötkäle, joka sai pysyvän kodin Turusta joulukuussa 2016.

Päivitys 28.11.2016: 

Elokuussa omaan kotiin muuttaneen kissakaverin lähdön jälkeen Nestorista on yllättäen tullut täysi kotikisu. Ennen niin äksy ja kosketusta karttava Nestori-herra käyttäytyy nykyään jo lähes kuin mikä tahansa itsevarma kesykissa. Nestori tulee ovelle vastaan sijaishoitajansa palatessa kotiin, juttelee, puskee kättä ja vaatii silityksiä muutenkin kuin ruoka-aikoina. Iltaisin on päästävä kainaloon kehräämään ja kissa on vaatinut oikeudekseen nukkua joka yö sijaishoitajansa sängyssä, tämän jalkojen päällä. Vielä vieraat ihmiset ja äkkinäiset liikkeet tai äänet pelottavat Nestoria, mutta sijaishoitajansa läsnäollessa kissa uskaltautuu näkyville ja haistelemaan vähän vieraammankin tyypin kättä. Nestori sähisee uusien ihmisten liian nopeille lähestymisyrityksille, mutta kukaan ei ole saanut tassusta enää pitkiin aikoihin. Kissalla on kollimaisesti tapana silityksistä oikein innostuessaan napata hiukan hampailla silittäjää kädestä kiinni.

Nestori on tullut hyvin toimeen kissakaverien kanssa ja tutustumistilanteissa vaikuttanut vain ja ainoastaan uteliaalta. Nestori on ollut kavereitaan huomattavasti suurempi ja rohkeampi, mutta erityisiä ongelmia ei ole ilmennyt kun kissat ovat päässeet rauhallisesti tutustumaan. Edellinen kissakaveri uskaltautui jopa painiin ja hippasille, vaikka jäikin usein alakynteen isompikokoisen Nestorin otteessa. Nestori sopisi myös kotiin, jossa olisi sille painiseurana toinen kissa, joskaan ei aivan nuori tai liian riehakas.

Elokuussa Nestorin vatsan kanssa alkoi ilmetä ongelmia. Kissalle kehittyi pidempiaikainen ripuli, jota on lääkitty maitohappobakteereilla ja erityisruokavaliolla. Nykyisin ongelma ei ole enää akuutti, mutta kissan vatsa näyttäisi silti oikuttelevan vielä silloin tällöin. Nestorilla jatketaan maitohappobakteerikuuria ja erityisruokavaliota vielä toistaiseksi, minkä jälkeen kokeillaan vähittäistä siirtymistä tavalliseen ruokaan. Myös tulevan kodin on hyvä varautua tarkkailemaan Nestorin vatsan toimintaa jatkossa. Erityisesti stressaavissa tilanteissa tai liian ahmimisen seurauksena Nestorin vatsa voi helposti mennä löysälle, joten sen olisi hyvä saada päivän aikana mieluummin useampi pieni annos kuin yksi tai kaksi isoa annosta.

 

Helmikuussa Paimiosta loukutettu Nestori on vielä kosketukselle arka, mutta muuten jo täysin sisäkissan elämään sopeutunut valpas ja itsenäinen kissa. Alkuun varautunut, kaikille ja kaikelle sähisevä Nestori on sijaiskodissa ollessaan rohkaistunut jo huomattavasti ja villistä ulkoelämästä muistoksi jääneen katkenneen kulmahampaan poisto on vähentänyt äksyilyä. Vieraat ihmiset ja arveluttavat äänet, kuten lehtiluukun kolahdus saattavat vielä ajaa Nestorin piiloonsa, mutta muuten kissa oleskelee suurimman osan päivästä näkösällä. Paras paikka torkkua onkin löytynyt hyllyn päältä, mistä voi samalla itsevarmasti vahtia valtakuntaansa.

Nestorin lempipuuhaa on pihan pikkulintujen tarkkailu ikkunan äärellä. Hammaslääkärikäynnin jälkeen Nestorista on kuoriutunut myös varsin leikkisä otus. Iltaisin lattialla pyörivät pallot ja leluhiiret saavat kyytiä ja ihmisenkin kanssa leikki sujuu erilaisilla huiskuilla. Nestori ei arastele ruokakuppia pitelevää kättä, ja painautuukin sitä vasten havitellessaan herkkuja kupin pohjalta, mutta muuten kissaa ei voi vielä lähestyä kosketusaikein. Nestori nopeasti humauttaa tassullaan silitystä yrittävää kättä, mutta tekee tämän ilman kynsiä ja ilmoittaakseen, että nyt edetään hänen ehdoillaan. Nestori on muuten todella seurallinen ja tulee usein aivan sijaishoitajansa viereen uteliaana tarkkailemaan tämän puuhia. Kun Nestori tekee itse aloitteen ja lähestyy, uskaltaa hän tulla haistelemaan ojennettua kättä ja saattaa jopa napata herkkupalan suoraan hoitajansa kädestä.

Nestori on sisäsiisti ja muutenkin esimerkillisesti sopeutunut sisäkissan elämään kun huonekasvit ja huonekalutkin saavat olla rauhassa herran kynsiltä ja hampailta. Arkielämän rutiinit ovat jo tulleet tutuiksi ja hoitajansa herättyä aamulla Nestori odottaa jo sievästi ruokakupin vieressä kurisemassa. Nestori etsii kärsivällistä ja johdonmukaista kotia, jossa annetaan aikaa sen kesyyntymiselle. Koska Nestori voi vielä toisinaan raapaista kun sitä koittaa silittää, sitä ei suositella perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Sijaiskodin toiseen hoitokissaan Nestori on suhtautunut ainoastaan uteliaasti ja ystävällisesti. Tämä toinen, pienempi kissa, ei ole vastannut Nestorin leikkisyyteen, mutta muuten kissat tulevat toimeen rauhallisesti, toisiaan väistellen.