Pippuri, Inkivääri, Muskotti (nyk. Lyyli) ja Neilikka

Pippuri, Inkivääri, Muskotti ja Neilikka löysivät luovutusikään tultuaan nopeasti lopulliset kotinsa joulukuussa 2016. Inkivääri ja Pippuri muuttivat yhteiseen kotiin Helsinkiin, ja Muskotti ja Neilikka lähtivät kukin omiin koteihinsa Turun seudulle.

Huhtikuu 2018, kuulumisia omasta kodista:

Muskotti eli Lyyli oli alkuun hyvin arka ja totutteli uuteen kotiinsa piileskelemällä pesukoneen ja kirjahyllyn takana. Ihmiset saivat alkuun osaksensa terhakkaa sähinää, mutta kun Lyyli tutustutettiin pikkuhiljaa perheemme toiseen kissaan Kostiin, osoitti Lyyli heti suurta kiinnostusta tätä kohtaan. Lyyli ja Kosti löysivät kumppanuuden hyvin nopeasti, kumpikin oli selvästi kaivannut taistelukaveria ja hoivattavaa. Lyyli & Kosti ovat erottamaton pari, nukkuvat vierekkäin, pesevät toisiaan ja leikkivät yhdessä. Lyyli on oppinut Kostilta monenlaisia taitoja, niin hyvässä kuin pahassa. Kostin esimerkistä Lyyli on alkoi nopeasti luottaa ihmisiin, suorastaan vaatii silityksiä ja tulee syliin kerälle nukkumaan. Lyyliä ei toistaiseksi saa nostaa, mutta ehkä sekin vielä ajan kanssa lutviutuu.

Luonteeltaan Lyyli on todella kiltti, utelias ja vauhdikas. Se ei ole koskaan raapinut eikä purrut ketään, vaikka villipedon vaistot lelujen kanssa aktivoituvatkin. Lyyli nauttii täysin siemauksin elämästään omassa kodissaan ja on tehnyt sekä meidät palvelijat että Kosti-kissan ikionnellisiksi.


Esittelytekstit:
Neilikka on harmaa tabbykuviollinen kissanpoika ja pentueen rohkein kaveri. Se oli ensimmäinen, joka nelikosta oppi nauttimaan kosketuksesta ja nykyään se suorastaan hakee rapsutuksia ja kehrää kovaäänisestä niitä saadessaan. Neilikka myös tykkää komentaa sijaiskotihoitajaa ruoka-aikaan kovaäänisesti.
Muskotti on Neilikkaa hieman vaaleampi harmaa tabbykuviollinen tyttökissa, jolta löytyy lisäksi kyljestä kilpikonnaläikät. Veljensä tavoin se erittäin utelias kissanpentu ja oppinut rakastamaan silityksiä ja rapsutuksia.
Inkivääri on punainen tabbykuviollinen kollin alku, sisaruskatraan kookkain. Muista pennuista poiketen Inkivääri ei vielä välitä oikein kosketuksista ja onkin esitellyt kynsiä koskettamaan pyrkivälle kädelle. Edistystä kuitenkin tapahtuu jatkuvasti ja utelias ja rohkea pentu viettää aikaa ihmisten lähellä kehräten hiljaa. Vielä arvaamattoman käytöksen vuoksi Inkivääriä ei suositella lapsiperheen kissaksi.
Inkivääri on saanut vatsavaivoja viljoja sisältävistä ruuista, joten etenkin sen ruokkiminen korkealaatuisella viljattomalla ruualla on tärkeää myös uudessa kodissa.
Pippuri on sinisavukilpikonnaväritteinen tyttökissa, jota kutsutaan sijaiskodissaan enimmäkseen Lepakko-lempinimellään.
Pippurilla on cerebellar hypoplasia eli pikkuaivojen kehityshäiriö, synnynnäinen tila joka vaikuttaa sen motoriikkaan ja tasapainoon. Tila ei aiheuta kipuja, ole etenevä tai tarttuva, eikä se vaikuta eliniänodotteeseen. Lepakkokissa on tottunut tilaansa pienestä pitäen, ja vaikka tila on pysyvä, niin iän myötä kissa oppii hallitsemaan liikkeitään hieman paremmin.
Pippurista lisää Dewin blogista, josta voi myös katsoa videon lepakkokissan liikkumisesta Eläinlääkärissä Pippurin kanssa
Tyttönen on muita pienikokoisempi, mutta raksut ovat maistuneet todella hyvin ja se onkin kirinyt sisaruksiaan kovaa vauhtia kiinni kasvussa. Pippurin erityisyyden vuoksi se luovutettiin loppuelämän kotiinsa vain yhdessä jonkun sisaruksensa kanssa.

 

pennut