Puhelias

Puhelias on noin 2,5-vuotias rohkea ja seurallinen kolli, joka sai loppuelämän kodin Turusta tammikuussa 2017.

Vasta muutaman viikon nykyisessä sijaiskodissaan majaillut reteä nuoriherra asettui jo ensimmäistä kertaa asuntoa tutkiessaan näkyvästi pitkälleen keskelle lattiaa täysin kenestäkään muusta välittämättä. Rohkeista elkeistään huolimatta Puhelias nauttii rapsutuksista eikä kaihda syliä.

Toisin kuin nimi antaa olettaa, Puhelias on yleensä varsin hiljainen seuralainen. Yksin jääminen sitä kuitenkin vähän harmittaa, ja silloin se ilmaisee asian kovaan ääneen. Jos siis haluaa nukkua öisin, on makuuhuoneen ovi hyvä jättää auki, jolloin Puhelias tulee usein itsekin sängyn jalkopäähän torkkumaan. Samoin nälästä Puhelias ilmoittaa selvästi ja sanoo äänekkään vastalauseen myös jos sen joutuu vaikka eläinlääkärikäyntiä varten sulkemaan kantokoppaan.

Puhelias on tottunut sijaiskotiinsa nopeasti, ja olisikin jo valmis myös johonkin pysyvämpään vaikka tehosterokotuskäynti on vielä tekemättä. Puhelias tulee mainiosti toimeen muiden kissojen kanssa, mutta luonteensa ansiosta sopii hyvin myös kodin ainoaksi lemmikiksi, kunhan sitä jaksaa leikittää riittävästi. Puheliaalla on harmiton napatyrä, joka tuntuu selvänä kohoumana keskellä mahaa.