Nuoska, Härmä ja Kuura (nyk. Mindi)

Nuoska, Härmä ja Kuura muuttivat kukin omaan loppuelämän kotiin maaliskuussa 2017.

Nuoska, Härmä ja Kuura ovat Tammikuun puolivälissä Sauvosta loukutettuja vajaan vuoden ikäisiä pentuja. Aluksi pakkasista sijaiskotiin muuttivat mustavalkoinen kollinalku Nuoska ja sen sisko Härmä, josta kolmen viikon kuluttua saatiin loukutettua myös toinen tyttökissa Kuura. Kaikki kolme tulevat keskenään hyvin toimeen, ovat terveitä ja reippaita ja ilmeisesti samaa pentuetta. Kissat ovat vielä jokseenkin arkoja, mutta kesyyntyneet sijaiskodissa jo niin hurjasti, ettei ole mitään syytä olettaa etteikö sama kehitys jatkuisi. Kaikki ovat leikkisiä ja koheltavia, tavanomaisia kissanpentuja. Ruoka näyttää kolmikolle maistuvan, eikä sisäsiisteydessä ole moitittavaa.

Mustavalkoinen Nuoska on pennuista suurin ja rohkein. Se leikkii vapautuneesti ihmisen seurassa, puskee kättä tervehdittäessä ja tunkee varmasti jalkojen päälle illalla nukkumaan jos vain saa siihen mahdollisuuden. Äkkinäiset liikkeet ja yllättävä lähestyminen saavat pennun vielä kavahtamaan kauemmas, mutta rauhallisesti edetessä saa Nuoskan nauttimaan silityksistäkin hurjan kehräyksen säestämänä. Pari kertaa pentu on saanut nenänsä kipeäksi yrittäessään ottaa liian tuttavallista kontaktia siskoihinsa eikä se aina malta katsoa eteensä juostessaan lelujen perässä.

Harmaa Härmä on joukon matalalattiaisin malli. Pennun tassut ja häntä ovat lyhyet ja paksut verrattuna sisarustensa rusakkomaisiin hoikkiin piirteisiin, mutta siinä missä sisaruksensa ehkä voittavat kauneudessa, Härmä kyllä päihittää älyssä. Pentu tuntuu tasan tarkkaan tietävän ruoka-ajat ja herkkupiilot, se piilottaa leluja kahdelta muulta ja heti kun kissoilta kielletyn makuuhuoneen ovi aukeaa, on Härmä varmasti ensimmäisenä tutkimusmatkalla. Kissa suhtautuu ihmisiinkin hyväntahtoisesti varsinkin ruoka-aikoina. Vielä pentua ei pääse koskettamaan, mutta se nappaa jo herkkupalan sijaishoitajansa kädestä ja heittäytyy usein selälleen esittelemään kaunista pyöreää mahaansa, välimatkan päästä tosin.

Viimeisenä porukkaan liittynyt Kuura on vielä sisaruksiaan sen kolme viikkoa kesyyntymisessä jäljessä. Se sähisee ihmiselle tämän lähestyessä tai kulkiessa liian läheltä ohi, mutta tämäkin pentu nappaa jo herkkupalan kädestä. Alkuun sisaruksetkin harmittivat ja pelottivat Kuuraa ja pentu sähisi toisille yrittäen tassulla lämäyttää jos joku tuli liian lähelle. Pian pennut kuitenkin tunnistivat toisensa ja rauha palasi maahan. Kuura on todella leikkisä ja tuntuu leikin tiimellyksessä unohtavan ihmisten pelottavuuden. Se loikkii hurjasti onkilelun perässä ja tekee näyttäviä saalistusvoltteja lähes suoraan lelua heiluttavan ihmisen syliin. Harmaan Kuuran turkissa näkyy auringonvalossa hentoisia tiikeriraitoja.