Tyyne

Noin 5-vuotias tyttökissa Tyyne muutti elokuussa 2017 rakastavaan loppuelämän kotiin, jossa se saa jatkaa kesyyntymistä omilla ehdoillaan.

Tyyne saapui sijaiskotiin vuodenvaihteessa pitkän kiinniotto-operaation jälkeen. Dewin kautta jo pysyvän kodin löytäneiden ”maustepentujen” emo oli uuteen ympäristöön ja ihmisten keskelle jouduttuaan aluksi pitkään kauhuissaan, ja ensimmäiset viikot kuluivat visusti piilossa pyykkikoneen takana. Kesyyntyminen lähti kuitenkin vähitellen hyvään alkuun ja nyt Tyyne viettää jo suurimman osan ajastaan näkösällä, uskaltaa varovasti hakea herkkuja kädestä ja pitää leikkimisestä.

Tyyne on rauhallinen ja hiljainen kissa, jonka päivistä valtaosa kuluu auringonpaisteessa torkkuen tai ikkunasta ohiajavaa liikennettä tarkkaillen. Ihmiset ovat Tyynestä vielä hieman pelottavia, ja äkkinäiset liikkeet tai kovat äänet saattavat helposti säikäyttää sen piiloon sohvan alle. Suojaisaan paikkaan päästyään se jatkaa kuitenkin rennosti uniaan ympäröivästä maailmasta piittaamatta. Täysin vieraille ihmisille Tyyne ei toistaiseksi ole halunnut näyttäytyä, mutta sohvan alle heitellyt herkut kelpaavat tuntemattomiltakin.

Koskettamisesta Tyyne ei pidä, eikä siitä välttämättä tule koskaan sylikissaa. Ruualla riittävästi lahjottuaan Tyyneä saattaa onnistua hipaisemaan poskesta tai etutassusta, mutta liian aggressiivinen lähestyjä saa helposti kynsistä tai ainakin varoittavan läpsäisyn tai tassunheilautuksen.

Vaikka Tyyne on vielä arka kissa, sen edistyminen on ollut huimaa. Tyyne on alkanut myös osoittaa aktiivista kiinnostusta ihmisiä kohtaan: se seurailee mitä ympärillä puuhaillaan ja tulee usein perässä huoneesta toiseen. Ei ole epäilystäkään etteikö kärsivällinen omistaja saisi Tyynestä oivaa lemmikkiä.

IMG_20170320_211722            IMG_20170406_081653