Kisu Ensimmäinen

Kisu Ensimmäinen muutti pysyvään kotiin Raisioon toukokuussa 2017.

Kisu Ensimmäinen Ruskon kunnasta on vajaa kolmevuotias leikattu kollipoika, joka saapui Dewille Turun kaupungin eläinhoitolalta perjantaina 5.5. armon vuonna 2017. Kukaan ei ollut kaivannut tätä ilmeisesti jo pidempään omilla teillään kulkenutta ylhäisyyttä, joten ”aranpuoleinen” kolli annettiin Dewin hoiviin uutta kotia etsimään. Sijaiskodissa Kisu luopui välittömästi arasta alter egostaan ja kieltäytyi poistumasta sylistä ensimmäisen illan aikana. Hänen kuninkaallisen korkeutensa harrastuksiin kuuluu muunmuassa runous, lyyran soitto ja tämänhetkisen residenssinsä tiluksia asuttavien kanalintujen tarkkaileminen. Lempiajanvietettään on kuitenkin ihmisen sylissä kehrääminen.

Kisu Ensimmäinen on täysin kesy ja sisäsiisti, valtavalla hellyydenkaipuulla varustettu kissa vailla pysyvää valtakuntaa ja omaa loppuelämän kotia. Kisu tervehtii sijaishoitajaansa iloisesti naukaisemalla, pyörii jaloissa väkkäränä, heittäytyy esittelemään pörhöistä mahaansa ja puskee villisti vieraankin ihmisen jalkoja. Kissan saa nostaa syliin, sen kynnet voi leikata, turkin harjata ja muutenkin hänen majesteettinsa on täysin käsiteltävissä. Taivaallisesti tuoksuvan märkäruokapurkin avaaminen saa tämän kuninkaallisen täysin villiksi. Kisu ei malta pysytellä aloillaan, vaan hyppii keittiön pöydille ja pyrkii haltioituneena täytettävälle kupille. Tästäkin vähemmän hienostuneesta piirteestä voi päästä eroon johdonmukaisella sivistyksellä ja koulutuksella. Uudelta kodilta ja alamaisilta vaadittaisiinkin isohkon kissan käsittelyyn tottunutta otetta ja tietysti ehtymätöntä varastoa rapsutuksia ja rakkautta tälle jalolle aarteelle.