Nipsu (nyk. Ninni) ja Lulu (nyk. Mizze)

Vajaan vuoden vanhat siskokset Lulu (harmaa) ja Nipsu (tiikerikuvioinen) muuttivat kumpikin omiin rakastaviin loppuelämän koteihinsa Turkuun. Kummallakin on uudessa kodissaan kissakavereita.

Nipsun kuulumisia loppuelämän kodistaan syyskuussa 2018: ”Ninnillä (Nipsu) yhä joskus se silmä edelleen vaivaa, mutta neiti antaa nykyään puhdistaa ne – tosin ensin pitää juosta pitkin asuntoa. Mutta muuten Ninni on rohkaistunut hurjasti, kovasti naukumalla juttelee – ja antaa kyllä silittää nykyään, mutta heti kun rapsutuskiintiö on tullut täyteen niin arvon neiti siirtyy kauemmas katsomaan rapsutelijaa että kuinkas uskallat ja alkaa pesemään itseään. Olen muutaman kerran saanut ottaa hänet myös syliin (ilman että on jahdattu pyyhkeellä pitkin asuntoa), mutta heti kun takatassut irtoaa maasta niin rimpuilee itsensä irti. Misse ja Elmeri (meidän entiset sijaiskotikissat) tykkääväät kovasti leikkiä Ninnin kanssa sitä juoksuleikkiä – juosevat töminällä pitkin asuntoa. Omana kissana meillä on Nero (on jo 11v), niin hän ei enää jaksa osallistua nuorempien leikkeihin, mutta nukkuvat kyllä kaikki yhdessä kasassa. Nero tulee kyllä kaikkien kanssa toimeen, mutta useimmiten on nähty nukkuvan Elmerin ja Ninnin kanssa vierekkäin.”

Lulu on kesykissa eli se on syntynyt rakastavaan kotiin siskonsa Nipsun kanssa, mutta joutui muuttamaan sijaiskotiin muutama kuukausi sitten itsestään riippumattomista syistä. Lulu on vielä hieman arka kosketukselle, mutta rohkaistuu koko ajan enemmän. Hän on hyvin rohkea ja utelias sekä seurailee mielenkiinnosta mitä ihminen puuhailee. Sosiaalinen ja seurusteleva hänestä varmaan tulee ajan myötä, kun nytkin tykkää seurata ihmisen toimintaa ja välillä myös vastailee ihmisen puheeseen. Keittiönpöytä ja muut keittiön tasot kannattaa siistiä, sillä Lulu käy mielellään tutustumassa kaikkeen, mitä sieltä löytyy. Lulun nuoresta iästä ja leikkisyydestä johtuen olisi toivottavaa, että uudesta kodista löytyisi hänelle kissakaveri.

Toiset kissat/eläimet saavat tosin olla varpaillaan, kun Lulu rohkeasti ilmoittaa, mikäli joku tulee liian lähelle häntä. Laser-leikki on Lulun mieleen, kuten myös kaverin kanssa kisailu. Iltaisin on myös otettava muutama ralli. Lulu on taitava kiipeilijä sekä hyppymestari leikin tiimellyksessä. Mielipaikka on löytynyt tunnelilelusta, sillä sieltä hän pystyy seuraamaan muita ja saattaa välillä ottaa päiväunetkin.

Sisarestaan poiketen Nipsu on vielä hyvin arka. Saatat saada silitettyäkin häntä, mutta Nipsu ponkaisee vielä kosketusta pakoon. Sisarensa tavoin on myös utelias, mutta tutustuu rauhallisen verkkaiseen tapaan ympäristöön ja muihin eläimiin. Tutustuessaan ympäristöön, Nipsu saattaa kävellä hyvinkin läheltä pelkäämättä ihmistä. Nipsun sisäinen tiikeri tulee esille, kun on hänen ruuasta kyse. Silloin hän saattaa sähistä kaverille tai viedä ruoan parempaan paikkaan syömistä varten. Ruoka maistuu hänelle. Nipsu on erittäin leikkisä. Laser-leikki on osoittautunut kivaksi mutta myös piileskely- ja juoksuleikit ovat hänen mieleen.

Nipsu ja Lulu

Nipsu ja Lulu