Olja

Olja on n. 3-vuotias, muhkea harmaaraidallinen kolli, joka hurmaa vakavalla ulkokuorellaan. Todellisuudessa yrmeän pinnan alla piilee lempeä tyyppi. Olja muutti rakastavaan loppuelämän kotiin heinäkuun lopussa 2017.

Olja kerkesi kasvattaa vakuuttavat kollinposket ulkokissan elämää eläessään. Komistus viettää päivänsä torkkupaikoissaan ihmisten puuhia seuraillen, ja ilmaantuu kiehnäämään keittiössä häärivän ihmisen jalkoja vasten ruuan toivossa. Tämä tupsukorva ei nirsoile ruuan tai sen tarjoilijoiden suhteen, vaan saattaa tulla kehräten vieraidenkin luokse, mikäli sattuu silloin olemaan nälkäinen. Vieraat saavat ensin osakseen murhaavia katseita, mutta herkkuja tarjoamalla Olja yleensä lämpenee tuntemattomillekin.

Samassa sijaiskodissa majaileva kissa pomottaa Oljaa, mistä Olja ei ole liikaa stressioireillut, mutta ei pysty sen vuoksi täysin rentoutumaan, vaan on melko passiivinen ja alistuva. Olja säikkyy vielä äkkinäisiä liikkeitä ja useimmiten luikkii turvaan ihmisen liikkuessa asunnossa. Sen tiedetään vielä puoliksi ulkokissan elämää eläessään tulleen ihmisen syliinkin, joten loppuelämän kotiinsa vähästressiseen ympäristöön päästyään sen kesyys todennäköisesti puhkeaa pian kukkaan.