Roope

Noin 3-vuotias ujonpuoleinen kissaherra Roope muutti elokuussa 2017 rakastavaan loppuelämän kotiin, jossa sitä oli vastassa samanhenkistä kissaseuraa.

Roope saapui sijaiskotiin toisen kissan seuraksi kesäkuussa 2017. Dewi-kissoille tyypilliseen tapaan sisäkissaelämän alkuaika meni piilotellessa, usein pyykkikoneen takana niin, että näkyville pilkotti korkeintaan nenänpää tai muutama viiksikarva. Asunnon hiljennyttyä yöksi alkoi piilosta kuulua kuitenkin heleitä laulunlurautuksia, jotka Roope luultavasti tarkoitti seinän takana majailevalle lajitoverilleen.

Vähitellen rohkaistuttuaan Roope on alkanut liikkua näkyvillä, eikä enää pelkää paikallaan olevaa ihmistä, edes vierasta. Isompaa liikettä ja erityisesti suoraan kohti kävelevää ihmistä kissaherra kuitenkin herkästi säikkyy, mutta palaa usein nopeasti takaisin näkyville vaikka livahtaisikin välillä piiloon. Roope on selvästi ehtinyt tottua jonkinasteiseen ihmisten läsnäoloon jo aiemmassa kulkurielämässään ja kesyyntyy luultavasti vauhdilla nyt kun on päässyt alkuun.

Roope on perso ruualle ja tulee nappaamaan naksuja jo myös kädestä. Toistaiseksi ruokkivan käden omistajan sietää kuitenkin olla varovainen, sillä kissan mukaan lähtee helposti myös koko sormi. Kissan namihimo helpottaa sekin osaltaan kesyyntymistä, kun herkkujen avulla pystyy kätevästi rakentamaan luottamusta.

Tarpeen vaatiessa, jos herkkuja ei ole riittävästi saatavilla tai ruoka-aika jostain syystä viivästyy, Roope on hyvin omatoiminen ruoanhankinnassaan. Esillä olevan kuivaruokapussin kulmaan nakerretaan nopeasti reikä, ja ruoka löytyy kyllä vähän vaikeammastakin kätköstä. Suljettu pahvilaatikon kansi ei Roopea pidättele, vaan herra sukeltaa rohkeasti pää edellä kannen raosta ja sätkyttelee takajalat ilmassa samalla kun herkuttelee laatikon sisällöllä. Ruoat pitää siis Roopelta laittaa tarkkaan talteen! Roope on muutenkin utelias seikkailijaluonne ja kartoittaa nopeasti parhaat tähystyspaikat ja suojaisat kolot.

Kissatoverinsa kanssa Roope on tullut toimeen kohtuullisesti ja olisi kiinnostunut tekemään lähempääkin tuttavuutta, mutta vastapuoli on toistaiseksi suhtautunut lähestymisyrityksiin varautuneesti. Roope onkin saanut pari kertaa toisen kissan tassusta keskelle otsaa, mutta tappeleminen ei sovi Roopen luonteeseen, eikä Roope ole kertaakaan itse osoittanut minkäänlaista aggressiivisuutta toista kissaa kohtaan. Sen sijaan Roope edelleen lurauttaa toiselle kissalle silloin tällöin lyhyen laulun ja yrittää aloittaa keskustelua, mutta ymmärtää kyllä pitää myös turvallisen välimatkan silloin, kun tilanne sitä vaatii. Hieman etäinen suhde ei siis missään nimessä ole Roopen syytä, ja uudessa kodissa olisikin hyvä olla seuralainen, jonka kanssa Roope saa tyydytettyä sosiaaliset tarpeensa.

Lelujen päälle Roope ei vielä ole ymmärtänyt muutamaa uteliasta tassunheilautusta enempää, eikä luottamus ihmisiin ole vielä ihan riittävä päästämään kosketusetäisyydelle, mutta kehitys on nopeaa ja uusia edistysaskeleita otetaan lähes päivittäin. Tilanne voikin olla sopivan kodin löytyessä jo täysin eri.

Roope3                Roope5