Lilli ja Laku

Lilli-neito (harmaatiikeri) ja pikkuherra-Laku (sininen) ovat hurmaavat 10.5. syntyneet sisarukset, jotka muuttivat omaan yhteiseen kotiin syyskuussa 2017.

Nöpö-emo muutti sijaiskotiin tiineenä ja synnytti kaksi valloittavaa kissanpentua, jotka ovat saaneet kasvaa perhearjessa rakastettuina perheenjäseninä. Ne ovat tottuneet niin eri-ikäisiin vierailijoihin kuin kaikkiin kodin normaaleihin ääniin.

Lillin kertomana:
”Me ollaan kaksoskissat Lilli ja Laku. Me ollaan toukokuiset yllätysvauvat ja on osattu yllättää monessa muussakin kuin syntymisessä: verhojen takaa hyökkäämisessä, nojatuolin selkänojilta vaanimisessa, kasvamisessa ja siivoamisessa. Sijaiskoti-ihmiset yllätimme eräänä aamuna avaamalla televisiosta lastenohjelmat. Me ollaan rohkeita kissoja ainakin yhdessä, yksinään vähän jänskättää kaikki uudet jutut ja kovat uudet äänet.

Mä (Lilli) osaan hypätä paikaltaan sellaisen lepakkohypyn ainakin yli metrin korkeuteen. Ja oon hyvä matematiikassa, osaan nimittäin laskea, mihin Laku ehtii liikkua sinä aikana, kun olen itse ilmassa ja pystyn laskeutumaan Lakun selkään. Laku taas on ihan huippuhyvä fudiksessa ja se osaa myös syötellä, eikä ole sellainen ”minä ite -pelaaja”. Me tykätään osallistua moneen juttuun, Laku on aina mukana, kun lattiaa harjataan ja mä siivoaan mielelläni vessoja. Meillä on sellaista hiekkaa, minkä voi tyhjentää WC-pönttöön ja mulle kävi kerran niin, että mä putosin sinne pönttöön. Mä säikähdin ihan kauheasti ja Lakukin säikähti ja äiti ja sijaiskotiäiti. Mut kukaan ei vetänyt mua sieltä pöntöstä alas, mut vaan vähän huuhdottiin, kun mun turkissa oli pikkuisen niitä puruja sieltä hiekkalaatikosta. Sen mä muuten sanon, että sellainen peseminen hanavedellä on ihan varmasti jonkun ihmisen keksimä, ei mun äiti ole ikinä pessyt mua silleen, se vaan nuolee mut puhtaaksi. Eikä muuten yhtään ole kissojen juttu sellainen peseminen.

Ihan ykkösjuttu leluissa on matonkudekerät, kun niitä voi keriä auki ja toisaalta kantaa mukana. Meidän Nipa-täti opetti meille myös mattosurffailun. Hän on siinä ihan huippu, mutta kyllä mekin sitä osataan ja se on nykyisin meidän perheharrastus. Surffailuun liittyy myös laminaattiluistelu, joka on kans ihan huippukivaa! Meidän sijaiskotiäiti aina nauraakin Lakulle, kun se juoksee raksukipollekin niin, että loppumatka menee sivuluisussa.”