Tuikku

Tuikku on n. 4-vuotias pienikokoinen rapsutuksia rakastava ruskeatiikerinaaras. Sylikesyksi sijaiskodissa muuttunut Tuikku löysi loppuelämän kodin syyskuussa 2017.


Tuikku vietti sijaiskotiin tultuaan aluksi aikansa visusti piilossa eikä ilahtunut lähestymisyrityksistä, kunnes yhtenä päivänä se vain päätti luottaa ihmiseen ja tuli luokse kehräten ja puskien. Pikkukissa hakee enenevissä määrin tutusta ihmisestä seuraa samassa sijaiskodissa majailevien kissakavereiden sijaan. Tuikku on oppinut että lähestyvä ihminen ei ole pelottava vaan tietää hellyyttä, ja rapsutuksia tarjoava käsi aiheuttaakin välittömän kehräyksen. Tuikku ei enää helposti säiky, vaan sen vierestä voi kävellä eikä se yleensä edes vaivaudu väistymään, vaan jää enemminkin ihmettelemään etteikö ihminen nyt olisi joutanut hänelle antamaan huomiota.

Ovikellon soidessa Tuikku hakeutuu välittömästi sohvan alle ja tarkkailee tapahtumia sieltä käsin, eikä yleensä tule esille vieraiden kyläillessä, mutta heti vieraiden poistuttua se tassuttelee tutun ihmisen luokse. Tämä pikkukissa on todella kiltti, eikä rapsutuskiintiön täyttyessä näytä kynsiä, vaan viestii siitä helposti tulkittavin elein.

Tuikku on rauhallinen, ja viettää päivänsä yleensä näkyvillä torkkuen, lattialla köllötellen auringosta nauttien, ja ikkunasta ulkomaailman tapahtumia seuraillen. Tuikku rakastaa palloilla leikkimistä, on koko ajan uteliaampi, tulee seuraamaan ihmisten puuhia, ja ilmaantuu tutun ihmisen jalkoihin kiehnäämään vaikka ei olisi nälkäkään. Huonekasvit olisivat sen suurinta herkkua, ja ne onkin hyvä pitää sen ulottumattomissa ja tarjoilla sille mieluummin kissoille tarkoitettua ruohoa.