Ohjeita kissakyselyyn

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan eläimen, tutustu ennen yhteydenottoa luovutussopimusehtoihimme sekä kissanottajan oppaaseen.

Dewin kotia etsivät kissat luovutetaan sterilisoituina, sirutettuina, madotettuina, rokotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina, ja niiden mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Yli 6 kk:n ikäiset kissat on lisäksi FIV/FeLV-testattu (kissan immuunikato/kissaleukoosi). Alle vuoden ikäisiä pentuja ja nuoria kissoja ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi.

Yhdestä kissasta perittävä kulukorvaus on 150 ja kahdesta kissasta yhteensä 250 .

Eläimestä kirjoitettu esittely kannattaa lukea huolella ennen yhteydenottoa, mutta kissoista voi aina kysellä lisää. Kissoista tuleviin yhteydenottoihin vastaa tällä hetkellä useampi henkilö, joten jos olet kiinnostunut jostain tietystä kissasta otathan yhteyttä sen esittelyssä oleviin yhteistietoihin.
Dewin kissat ovat kotihoidossa sijaiskodeissamme. Kaikki sijaiskodeissa olevat kissat eivät näy sivuillamme.
Jos sivuilta ei tällä hetkellä löydy sopivaa kissaa voi jäädä odottelemaan sopivan kissan ilmestymistä tai ottaa rohkeasti yhteyttä – yleisiin kotikyselyihin vastaa sijaiskotitiimistä Mira (050 599 4697 ) tai voit täytää adoptiolomakkeemmeVarsinkaan kaikki pennut eivät koskaan päädy yhdistyksen sivuille. Huomioitahan, että emme luovuta alle vuoden ikäisiä kissoja kuin pareittain tai toisen kissan kaveriksi.

Tässä kohtaa kannattaa pysähtyä miettimään jo vastaako kissa odotuksia ja onko valmis sitoutumaan esim. aran kissan kesytyksen jatkumiseen. Osalla kissoista on myös erityistarpeita, joiden vuoksi esim. tietynlainen ruokavalio tai säännölliset hammastarkistukset ovat tärkeitä niiden terveyden kannalta, jotka vaativat omistajalta sitoutumista.
Tärkeintä on, että kissa saa juuri sille parhaan mahdollisen, pysyvän kodin. Tämä pyritään varmistamaan kotiehdokkaiden haastattelulla ja tapaamisella, jossa kotiehdokas tutustuu kissaan sijaiskodissa.

Huom! Jäsenemme tekevät työtä vapaaehtoisina omalla vapaa-ajallaan, eivätkä aina pysty vastaamaan puheluihin. Mikäli puheluusi ei vastata, ole hyvä ja soita myöhemmin uudelleen! Emme vastaa tuntemattomista numeroista tuleviin soittoihin, emmekä soittopyyntöihin!