Prietu

Prietu on noin 3-vuotias kovan ulkoilmaelämän arpeuttama mutta silti komea musta kolli, jolla on pieni valkoinen tähti rinnassa. Prietu löysi marraskuussa 2017 oman loppuelämän kotinsa, jossa sillä on kaverina Dewiltä aiemmin adoptoitu kissaneiti.


Tultuaan sijaiskotiin syyskuun puolivälissä Prietu eleli joitakin päiviä pesukoneen takana, mutta alkoi sitten ottaa tilaa haltuunsa. Ihmisiin se suhtautui ensin epäluuloisesti ja piti etäisyyttä, mutta pikku hiljaa se on alkanut osoittaa kiinnostusta kaksijalkaisiinkin – ainakin ruoka-aikaan. Vielä Prietu ei anna koskettaa itseään, mutta se nuuhkii jo ojennettua kättä eikä enää säiky vaikka hoitaja kulkisikin ohitse sen läheltä.

Aamuisin Prietu ilmoittaa hoitajalleen vienolla äänellä, että sapuskaa pitäisi saada, ja ruokaa odotellessaan se tulee jo aivan ihmisen jalkoihin istumaan. Kolli on ruoalle perso, ja ihmishoitajan puuhastellessa keittiössä se tulee usein kurkistamaan olisiko jotain mahdollisesti tarjolla. Tie Prietun sydämeen kulkee selvästikin sen vatsan kautta, joten herkkujen avulla sen kesyyntyminen tulee varmasti vielä jatkumaan.

Prietu on rauhallinen luonne, jolla on tapana makoilla iltaisin keskellä kulkuväylää pitämässä reviiriään silmällä. Samassa sijaiskodissa asuvan nuoren kollin lähestymisyrityksille Prietu ei oikein lämpene, mutta suvaitsee kyllä nuorempaansa kunhan tämä ei heittäydy liian tuttavalliseksi. Kissarouvien kanssa se sen sijaan on tiettävästi ollut hyvissä väleissä.

Prietu etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Prietusta voi tiedustella numerosta 045 133 1106 tai sähköpostitse jasen[at]dewi.info. Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!

 

Prietu2     Prietu4     Prietu5