Myrtti ja Dobby

Hei, me ollaan Myrtti ja Dobby, pieni kisuperhe, joka sai rakastavan kodin Kaarinasta lokakuun lopussa 2017.

Myrtti on noin 2 vuotias kilpikonnavärinen ilmeikäs kissarouva ja Dobby taasen sen cremetiikeri värinen 4 kuukauden ikäinen poika.
Kissat ovat syntyneet luontoon ja Myrtti siellä asustellut kunnes sen viimeiseksi eloon jääneeksi pentueeksi jäänyt pentue (josta Dobby on) havaittiin.

Ne ovat nykyisessä sijaiskodissaan alkaneet opetella kunnolla ihmisen kanssa elämistä ja ihmisiin luottamista.
Myrtti ei vielä pidä kosketuksesta, mutta Dobbyä saa hieman rapsutella jo. Myrtinkin kohdalla ollaan tultu jo kauas siitä saunan kiukaassa asustelevasta sähikäisestä, joten rauhallisessa ympäristössä senkin kesyyntyminen todennäköisesti jatkuu.
Molemmat päästävät ihmisen lähelle ja kaksikko tulee öisin välillä nukkumaan sijaiskoti-ihmisen viereen.

Sekä Myrtti, että Dobby rakastavat leikkimistä, yhdessä, erikseen ja ihmisen kanssa. Leikki onkin ollut avainasemassa kaksikon kesyyntymisessä ja siksi uudessa rauhallisessa kodissa tulisi olla kiinnostusta kaivaa lelukepit esiin ja leikittää kissoja aktiivisesti.

Muiden eläinten kanssa kaksikko ei ole oikein tullut toimeen, ainakin Dobby testatusti pelkää koiria. Toisistaan kaksikko kuitenkin tykkää valtavasti ja tähän asti niiden kesyyntymistä on yhdessä olo tukenut. Siksi toivommekin, että kaksikko pääsisi yhteiseen kotiin.