Tiikeri

Tiikeri, noin parivuotias raidallinen naaraskissa, joka sai loppuelämän kodin lokakuussa 2017.

Päivitys 23.9.2017: Tiikeri on asunut uudessa sijaiskodissa nyt muutaman viikon verran, ja se nauttii silminnähden päästyään huomion keskipisteeksi ja kodin ainoaksi nelijalkaiseksi! Tässä kotihoitajan kuvausta Tiikerin touhuista:

”Tiikeri saanut olla sijaiskodissaan huomion keskipisteenä ja saanut muutaman kerran kunnon hemmotteluna seitiannoksen syötäväksi. Vielä Tiikeri ei anna itseään rapsuttaa, mutta kovasti hän päivän mittaan hakee kontaktia: katsoo suoraan silmiin ja lähtee juoksujalkaa tulemaan kohti, nappaa matkalla lelun suuhunsa ja tulee jalkojen juureen leikkimään ja näyttämään valloittavia villipedon taitojaan. Monta omaa paikkaa on valtakunnasta löytynyt, parhaimmat paikat ovat yksittäiselle tuolille laitettu Tiikerin oma kissapeti ja toinen lempipaikka on ikkunalaudalla istuskelu ja ikkunasta ulos katsominen.

Yöt vietetään myös jo näkösällä omassa pedissä maaten ja saapi huoneessa myös liikkua ilman että neiti lähtee karkuun. Toki suurieleisemmät liikkeet, kuten kaapista lautasen ottaminen tai liian lähelle meneminen, saavat nuoren neidin hiippailemaan takaisin sängyn alle turvaan. Pian kuitenkin sieltä jo tullaan takaisin näkösälle.

Vessaankaan ei yksin tarvitse mennä, Tiikeri tykkää vartioida ovensuussa ja kuikuilla samalla mitä vessassa oikein tapahtuu. Öisin Tikru pistää kaiken peliin ja sisäisen petonsa valloilleen. Parhaimpia leluja öisin ovat ne, joissa on jotain helisevää sisällä. Pallot sekä hiiret ovat myös suurta herkkua ja villin yön jälkeen saakin keräillä leluhiirten sisälmyksiä ja puolikkaita lelupalloja neidin raadellessa ne yöllä. Veikeä tyttönen joka reipastuu ja rohkaistuu päivä päivältä enemmän.”

Päivitys 29.8.2017: Tiikeri sai jälleen uuden kämppäkaverin, kun sijaiskoti adoptoi itse orpona löytämänsä pienen kissanpennun heinäkuun lopulla. Toiveikkaana odotettiin, että Tiikeri hyväksyisi helposti niin pienen lajitoverinsa, mutta toisin kävi: Tiikeri tuntui suorastaan kammoksuvan pientä tenavaa ja muutti asumaan vaatehuoneen ylimmälle hyllylle. Tällä hetkellä Tiikeri sietää pentua hieman paremmin, mutta ei edelleenkään liiku asunnossa entiseen tapaansa ja kesyyntyminen on jämähtänyt paikoilleen. Kotihoitajaansa Tiikeri ei onneksi ole menettänyt luottamustaan vaan tämä käy leikittämässä Tiikeriä tämän vaatekaappivaltakunnassa, ja rouva suostuu jopa syömään nameja hoitajansa kädestä. Kuitenkin Tiikerin kannalta olisi selvästi parasta, että se saisi olla kodin ainoa valtiatar, joten jos pysyvää kotia ei löydy pian, Tiikerillä on edessään muutto jälleen uuteen sijaiskotiin.

Päivitys 30.6.2017: Tiikeri muutti uuteen sijaiskotiin muutama kuukausi sitten. Valitettavasti Tiikeri ei tullut toimeen sijaiskodin toisen kissan kanssa, ja vietti ensimmäiset viikot pitkälti sängyn alla. Nyt Tiikeri on asustellut muutaman viikon sijaiskodin ainoana kissana, ja rohkaistunut huimasti! Tiikeri ei enää hakeudu piiloon tutun ihmisen ollessa paikalla, vaan viettää suuren osan ajasta näkyvillä omalla pedillään kaapin päällä tai kuljeskellen asunnossa. Tiikeri on utelias kissa, ja seuraa kiinnostuneena tutun ihmisen puuhia. Silittämään Tiikeriä ei vielä pääse, mutta hän tulee jo haistelemaan ihmisen kättä. Tiikeri uskaltautuu ajoittain myös jo leikkimään huiskaleluilla. Itsekseen Tiikeri leikkii mieluiten palloilla, joiden perässä juoksee pitkin asuntoa.

 

Tiikeri tuotiin Turun eläinhoitolaan pentueensa kanssa alkukesästä 2016.  Pentujen lähdettyä uusiin koteihin arka Tiikeri siirtyi kotihoitoon Dewin sijaiskotiin. Ensimmäisestä sijaiskodistaan se pääsi kuitenkin karkaamaan elokuussa, eikä sitä yrityksestä huolimatta saatu loukutettua. Se seikkaili ulkosalla muutaman kuukauden, kunnes vihdoin joulukuussa se loukutettiin usean kilometrin päästä katoamispaikasta ja se päätyi jälleen Eläinhoitolalle. Onneksi kissa oli ennen karkaamista ehditty siruttaa, sen avulla Tiikeri tunnistettiin nopeasti ja se pääsi vihdoin takaisin lämpimään ja jatkamaan kesyyntymistä.

Pari kuukautta sijaiskodissa ja Tiikeristä on tullut jo melko rohkea. Välillä se uskaltaa emännän kanssa jopa hieman leikkiä. Se ilmaantuu myös usein tuijottelemaan kotihoitajaansa, vaikka lähteekin vielä herkästi lipettiin jos sitä yrittää lähestyä. On kuitenkin positiivinen merkki, että Tiikeri on alkanut itse hakea kontaktia ihmisen kanssa. Se sosiaalistuu selvästi hetki hetkeltä enemmän, ja varmaankin tulee jossain vaiheessa vielä ymmärtämään myös rapsutusten ihanuuden!