Hilkka

Hilkka on Paimiosta löydetty noin 4-vuotias tyttökissa, joka etsittyään pitkään omaa kotia jäi sijaiskodin omaksi kissaksi.

Kuulumisia sijaiskodista 28.1.2017: Hilkasta on sijaiskodissa kasvanut nuori aikuinen tyttö, ja se on kaikin puolin aktiivinen ja reipas kisuli. Arkuutta on vielä varsinkin tuntemattomia kohtaan, mutta leikin keskellä arkuuskin unohtuu. Hilkkaa voivat tutut ihmiset rapsutella kun se lepäilee korissa tai syö nameja, muissa tilanteissa se vielä epäilee lähestyvää kättä. Hilkka on kohta ollut jo vuoden hoidossa ja kaikki on mennyt erinomaisesti eikä minkäänlaisia ongelmia ole ilmennyt, jos ei huomioida sen arkuutta käsittelyn suhteen. Pirteä ja aktiivinen vaikka onkin, tykkää Hilkka edelleen myös omasta rauhastaan ja vieraiden käydessä pysytteleekin useimmiten taka-alalla.

Sijaiskodin oman kissan kanssa Hilkka tulee mainiosti toimeen, ja tätä seuraamalla Hilkkakin on rohkaistunut paljon. Tulevassa kodissakin voisi olla kesy kissakaveri näyttämässä Hilkalle, että myös uusiin ihmisystäviin voi luottaa.

Hilkka tuli keväällä 2016 hoitoon Turkuun ja oli aluksi äärimmäisen arka ihmisten läsnäolosta ja aivan kauhuissaan, jos näki käsien tulevan lähellekkään. Onneksi talon vakiasukas, 6-vuotias pikkuherra, tykkää oleskella ihmisten seurassa ja häntä seuraava Hilkkakin on jo pikkuhiljaa tottunut ihmisiin.

Vaikka Hilkka onkin hieman arka on kehitystä tapahtunut jatkuvasti. Hän sinkoilee vapautuneesti huoneesta toiseen, metsästää näkymättömiä olentoja katonrajasta ja rakastaa metsästellä ja kanniskella rahisevaa harmaata hiirtänsä. Myös laserin metsästäminen on neidin mielestä hauskaa ja silloin ei kyllä pelot vaivaa. Huomaa selvästi että uudet kiinnostuksen kohteet alkavat voittaa pelon ihmisiä kohtaan. Aivan viimeisimpänä Hilkka on antanut rapsutella kaulasta, ja aiemmin jo hieman silitellä ruokintaa odotellessaan.

Hilkka kuuntelee omaa nimeään ja tietää ettei tuoleja yms. saa raapia. Muutenkin hän on hyvin kiltti ja pitää hyvää huolta itsestään. Minkäänlaisia pikku tuhoajan merkkejä ei ole näkyvissäkään ja tahtonsa hän mielummin ilmaiseekin naukumalla.

Lääkärissä Hilkalla todettiin kissoilla hyvin yleinen alkava hammassyöpymätauti neljässä hampaassa, mikä tarkoittaa että hänellä on hampaiden poistoja odotettavissa jatkossa. Säännöllisten eläinlääkärikäyntien yhteydessä tehdyt tarkastukset auttavat kuitenkin pitämään silmällä Hilkan hampaistoa, jolloin mahdolliset poistettavat hampaat huomataan ajoissa. Tähän mennessä Hilkka ei ole osoittanut merkkejä hammasvaivoista ja on ollut tavallinen, terve kisu.