Heta (nyk. Freya), Elsa (nyk. Dinah), Saaga ja Taimi

Puolitoistavuotias Heta ja muutaman kuukauden ikäiset pennut ovat muuttaneet uusiin koteihin. Heta ja Elsa muuttivat samaan kotiin marraskuussa 2017 ja Saaga vain muutaman päivän sen jälkeen kotiin, jossa sitä odotti kissakaveri. Lopulta joulukuussa 2017 Taimikin löysi oman perheensä, jossa myös sillä on kissaseuraa.


Emokissa Heta aloitti sisäkissan elämän elo-syyskuun vaihteessa kolmen pienen pentunsa, Saagan, Elsan ja Taimin kanssa. Heta sopeutui uuteen ympäristöönsä ja ihmisseuraan uskomattoman nopeasti ja on ollut alusta asti täydellisen kiltti ja ystävällinen kotikissa. Aluksi ujot pennut ovat vähän kasvettuaan seuranneet emon esimerkkiä, eikä niin emosta kuin pentujenkaan nykyisestä olemuksesta osaisi aavistaa aiempaa ulkona vietettyä aikaa.

Heta on siron kokoinen, ei paljoa pentujaan suurempi kissa, jolla on hauska ruskeanmusta turkki ja valkoinen laikku rinnassa. Luonteeltaan se on rauhallinen, mutta intoutuu helposti mukaan myös leikkeihin ja tekee sille päälle sattuessaan selvää jälkeä lelusta kuin lelusta. Leikki muistuttaakin usein enemmän tehokasta saalistusta kuin huoletonta hauskanpitoa.

Heta pitää rapsutuksista ja tulee niitä myös oma-alotteisesti hakemaan sekä kehrää kovaan ääneen. Muuten kissan ääntely rajoittuu omintakeisiin käskeviin urahduksiin, joilla se komentaa pentujaan. Sylissä Heta ei viihdy, mutta ei silti pahastu nostelemisesta tai muustakaan käsittelystä. Heta on vannoutunut pasifisti eikä ole kertaakaan edes sähissyt sijaishoitajalle.

Mustaturkkinen pentu Saaga on kolmesta siskoksesta suurin ja aikuismaisin. Äitinsä tavoin Saaga on taitava ja määrätietoinen saalistaja. Saaga on pennuista myös pahin ahmatti, oli ruokana sitten kuivanaksuja tai emon nisä. Saaga päästää rapsuttelemaan ja antaa nostaa syliinkin, mutta ei ainakaan pidemmän päälle varsinaisesti nauti kummastakaan, vaan menee mieluummin emon tai jomman kumman siskonsa kainaloon torkkumaan.

Mustavalkoisista pennuista pitkäkarvaisempi Elsa on kissaperheen suuri seikkailija. Elsa oli pennuista ensimmäinen, joka sijaiskotiin saavuttuaan uskaltautui kylpyhuoneen ulkopuolelle tutustumaan muuhun asuntoon, ja on aina innokkaana tutkimassa kun ulottuville ilmestyy uusi pahvilaatikko tai muu mielenkiintoinen esine. Tutkimusmatkailijan uskottavuutta syö hieman Elsalle tyypillinen hölmistynyt tuijotus: neiti saattaa välillä unohtua tapittamaan silmät pyöreinä kattoon tai seinille vaikka kesken leikin ja jää silloin helposti myös lelun perässä riehuvien siskojensa jalkoihin.

Lyhytkarvainen Taimi on kolmikon ujoin ja pienikokoisin. Arkuudestaan huolimatta Taimi on pennuista ensimmäinen, joka on oppinut selvästi nauttimaan rapsuttelusta. Kunhan Taimia lähestyy riittävän hillitysti, se päästää lhelle ja jopa kehräilee. Taimi on pörröisiin siskoihinsa verrattuna aina hyvin huolitellun näköinen, eikä pelkästään lyhyemmän turkkinsa takia: pennulla on erikoinen tapa käydä peseytymässä juoma-astiassa kastaen tassunsa veteen ja pyyhkien sitten pienen naamansa siistiksi. Sivuvaikutuksena juoma-astioilla on taipumus tyhjentyä ennätysvauhdilla.

Elsa, Heta, Saaga  Elsa ja Saaga Elsa ja Taimi  Heta, Saaga, Taimi, Elsa  Taimi, Heta, Elsa, Saaga