Tohveli

Tohveli on runsaan vuoden ikäinen ilmeikäs tyttökissa. Kissa on vielä arka, mutta kesyyntyy kovaa vauhtia. Tohveli löysi oman loppuelämän kotinsa Turusta joulukuussa 2017.

Tohveli saapui sijaiskotiin syyskuun puolessa välissä. Ensimmäisen viikon se vietti kantokopan kauimmaiseen nurkkaan painautuneena uskaltamatta tuskin silmää räpäyttää ihmisen läsnäollessa. Ainoat merkit siitä, ettei Tohveli ollutkaan vain pieni kissapatsas olivat yön aikana tyhjenevät ruokakupit ja siirtyilevä leluhiiri.

Tohveli on vieläkin hyvin arka, mutta alkuhetkiin verrattuna tilanne on edistynyt huimasti ja uutta kehitystä tapahtuu viikoittain. Nykyään kissa uskaltautuu jo päiväsaikaan liikkeelle, vaikka aktivoituukin selvästi vasta alkuillasta. Tohveli ei päästä vielä ihmistä lähelleen tai anna silittää itseään, mutta viihtyy ja liikkuu selvästi lähempänä ihmistä kuin alkuaikoina. Iltaisin se tulee nykyään usein matolle peseytymään, leikkimään sekä vain kellimään ja makoilemaan. Aivan lähipäivinä kissa on myös alkanut osoittaa kiinnostusta ihmistä kohtaan ja ilmestyykin usein tietokonetason alle hengailemaan ihmisen työskennellessä sen ääressä. Reipastuessaan Tohveli on tullut myös yhä uteliaammaksi, ja onkin uskaltautunut tutkimusretkille niin sängyn päälle kuin kirjahyllyynkin.

Avoimella paikalla kohdattaessa pystyasennossa ja liikkessä olevat ihmiset pelottavat yhä Tohvelia, mutta esimerkiksi televisiota katselevan tai lukevan ihmisen se uskaltaa ohittaa välillä hyvinkin läheltä. Ollessaan tuolin tai pöydän alla suojassa se päästää ihmisen melkeinpä viereensä ja uskaltaa hakea namuja parin kymmenen sentin päästä kädestä. Vieraiden läsnäollessa Tohveli vetäytyy piiloihinsa eikä yleensä näyttäydy. Tohveli tulee toimeen sijaiskodin oman kissan kanssa, vaikkei niiden välejä voikaan, ainakaan vielä, kovin lämpimiksi kuvailla.

Tohveli on innokas leikkijä, vaikka leikkiikin mieluiten yksin. Kissa on alkanut leikkiä avoimilla paikoilla ja välillä ihmisen läheisyydessäkin. Leluiksi kelpaavat milteinpä kaikki, mitä se vain pikkutassuihinsa saa: kynät, sudit, leluhiiret, sukat ja jopa monisteniput. Leikit yltyvät välillä aika villeiksi, ja moni leluhiiri onkin menettänyt niissä niin korvat, silmät kuin häntänsäkin.

Tohveli etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Tohvelista voi tiedustella numerosta 045 133 1106 tai sähköpostitse jasen[at]dewi.info. Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!

 

Tohveli2     Tohveli3      Tohveli1