Hilarius

Hilarius on melkein vuoden ikäinen (9-12kk) ikäinen rapsutuksista nauttiva kollipoika, joka pääsi muuttamaan tammikuussa 2018 kotiin, jossa sitä odotti kissakaveri ja hyvä paikka tarkkailla ikkunasta pihapiirin lintuja.

Hilarius on pienikokoinen täynnä virtaa oleva kollinalku, joka rakastaa leikkimistä ja tutkii mielellään paikkoja. Uteliaana ja energisenä kissana kolli tarvitsee reilusti virikkeitä ja talouden ihmisten onkin valmistauduttava kaivamaan hiuskulelut esiin ja leikkittämään Hilariusta.
Muutenkin Hilarius suhtautuu tutuihin ihmisiin loistavasti ja pitää silittyksistä, sylikään ei ole kammottavin paikka maailmassa. Kuitenkin vielä uudet ihmiset ovat jännittäviä ja heihin Hilarius ei ota kontaktia.

Pikkuherra on erittäin sosiaalinen ja vaikka se nauttii ihmisten seurasta se tarvitsee ehdottomasit kaverikseen toisen nuoren energisen kissan, jonka kanssa painia ja leikkiä. Sijaiskodin omien kissojen kanssa Hilarius toverustui välittömästi päästyään heidän kanssa tekemisiin eläinlääkärikäynnin jälkeen.

Hilarius kuuluu myös niihin kissoihin, jotka kertovat tutuille ihmisille mielipiteensä selkeästi ja jolla on asiaa. Se maukuu ja kurnuttelee, sekä peloissaan pitää poksahtelevaa ääntää. Edes peloissaan se ei ole käyttäytynyt hyökkäävästi ja poksumisen ansiosta ihmisen onkin helppo havaita milloin on parempi antaa kissalle enemmän ”ihmisvapaata”-tilaa.

Hilarius on erittäin perso ruualle ja ruokaa voikin käyttää sekä virikkeenä, että keinona saada Hilarius uskomaan siihen, että juuri tämä ihminen on sen paras kaveri. Pidemmän päälle Hilariuksen syömiseen tulee kuitenkin kiinnittää huomiota, ettei se pääse ahmimaan liikaa tai rohmua myös kissakavereiden lautasille laitettua apetta.