Uula ja Jekku

Mustat kollipennut Uula ja Jekku muuttivat omiin kissakaverillisiin koteihin marraskuun lopussa 2017.

Uula

Uula on leikkisä ja rohkea, iältään n. puolivuotias kolliherra. Uula on kauttaaltaan muuten musta mutta häneltä löytyy hyvin pieni harmaa ”kravatti” kaulalta. Alun arkuuden jälkeen Uula on rohkaistunut huomattavasti. Hoitaja ei ole enää pelottava, vaan Uula tulee rohkeasti ottamaan herkun hoitajan kädestä, ja jos herkkuja tulee liian hitaasti, herkuttelija tulee syliin asti hakemaan ja haistelemaan. Ruoka-aikaan Uula on ensimmäisenä haistelemassa, mitä herkkuja on tarjolla. Uula on hyvin leikkisä poika. Muiden kissakavereiden kanssa on kiva leikkiä piileskelemistä, väijymistä sekä välillä on otettava myös painimatsit. Myös laser- ja naruleikit ovat Uulan mielipuuhia. Oma häntäkin käy välillä leikkikaveriksi, sillä niin ihmeellinen se on. Verhot saavat kyytiä Uulan piiloleikin tiimellyksessä. Uusia ihmisiä kohtaan saattaa Uula olla aluksi varuillaan, mutta esillä on oltava katselemassa mitä tapahtuu. Uula on myös hellä: hän ottaa herkun hellästi hoitajan sormista ja vaikka siinä ei mitään enää olisikaan, saattaa hän hieman tunnustella hampailla sekä nuolaista hyvät hajut talteen.

Jekku

Kollipoika Jekun rohkeus ja leikkisyys on ilmennyt jo muutaman tunnin sijaiskodissa oleskelun jälkeen. Jekulla on sametinpehmeä mustanruskea ”vauvakarva”. Hän on vauhdikas ja leikkisä veijari, ja leikki viekin hänen huomionsa mennessään ja silloin ei ehdi pelätä hoitajaa. Herkkuja hakiessa Jekku ottaa mielellään rapsutuksia vastaan sekä kehrää kovasti.  Uusia kissakavereita kohtaan hän on  utelias ja painimatsit on otettava, yleensä erityisesti veljensä Uulan kanssa. Aluksi sylissä oleminen oli Jekulle pelottavaa, mutta parin kokeilun jälkeen tämä hyväluontoinen, ihmisen lähellä viihtyvä kissanalku kiipeää jo itse hoitajan syliin nautiskelemaan rapsutuksista.

20171108_231602       jekku