Murru ja Noppa

Nuoret, arviolta 9kk ikäiset kollipojat Murru (rusketiikeri) ja Noppa (mustavalkoinen) ovat vauhdikas kaksikko, jotka muuttivat omiin koteihinsa Raisioon ja Tampereelle helmikuussa 2018.

Noppa elokuu 2018- terveisiä uudesta kodista:

Noppaa kutsutaan myös nimellä Roope ja hän on hyvin onnistunut kotiutumaan meille. Kaksi ekaa kuukautta olivat totuttelua uuteen ympäristöön uuden kissa kaverin kanssa. He tulivat melkein heti toimeen keskenään ja aktiiviset leikkihetket kuuluvat joka päiväiseen elämään.
Nopasta on kuoriutunut aktiivinen kissa, joka ei arista uusiakaan tuttavuuksia. On varovainen ja pitää etäisyyttä täysin uusiin ihmisiin, mutta kun naamat käyvät tutuiksi ei heidän luona puskemassa käyminen ole enää niin pelottavaa.
Viikonloppuisin on välillä ollut hoitaja (jos ollaan oltu reissussa) ja tämäkään ei ole pelottanut hirveästi alkuun.
Ja kun tosiaan käy ihminen tutuksi niin samanlainen kehräävä masiina käy puskemassa jalkoja 🙂

On todella aktiivinen leikkijä ja tuntuukin hyvin usein siltä, että leikittäjä väsyy kesken kaiken ennen kisua. Lempipuuhaksi on osoittautunut foami pallot ja niiden noutaminen, leikistä on tullut mielekkäämpi kun palkinnoksi on annettu kissakarkkeja.

Hänestä on myös tullut todella seurallinen, vaikkakin sylissä oleminen ei ole mielekästä, mutta viihtyy todella paljon lähistöllä ja tuleekin yleensä sohvalle viereen kaveriksi. On myös kovin puhelias välillä ja naukuukin ilmoittaakseen asiansa.

Maaliskuu 2018 – Murru palautu yhdistykselle, koska ei tullut toimeen uudessa kodissa talouden toisen kissan kanssa.

** ** **

Loppusyksystä asti sijaiskodissa asustelleet veljekset ovat kasvamassa komeiksi kolleksi. Niiden kanssa ei mennyt kauaakaan kun ne jo haistelivat sijaiskodin ihmisen varpaita tämän istuessa kylpyhuoneen lattialla ja alkoivat leikkiä leluilla.  Arkuuden onkin niiden kohdalla aina uteliaisuus voittanut.

Murru on kaksikon läheisyydenkipeä purnuttaja, se makoilee mielellään ihmisten välissä sängyllä tai änkeää sohvalla istuvan ihmisen kylkeen. Vaikka se onkin rauhallisempi se on samalla myös keksikon rohkeampi veijari. Se nauttii silityksistä kehräten ja syliin ottaminen onnistuu helposti.

Noppa taasen on touhottaja, joka leikkisi vaikka kuinka ja paljon. Se myös juttelee mielellään, kertoo omia asioitaan sekä kutsuu kavereita leikkiin maukumalla. Vaikka Noppa on kaksikosta arempi sitäkin saa silittää ja se on viime päivien aikana alkanut tulla myös sohvalla tai sängyllä olevan ihmisen kylkeen kiinni.

Kaksikko ovat tyypillisiä ikäisiään kissoja mitä tulee leikkimiseen. Höyhenlelut, erilaiset pallot, kissanminttulelut ja laserosoittimet ovat sijaiskodissa ahkerassa käytössä. Luonnollisesti kaksikko tarjoaa toisilleen myös oivat leikkikaverit, toista on mukava jahdata ja vaania. Uusimpana leikkinä veljekset ovat keksineet metsästää toisiaan niin, että kaveri istuu verhon takana ikkunalaudalla. Onkin erityisen tärkeää, että myös uudessa kodissa on tarjolla aktiivista puuhaa ja leikkiseuraa.

Kollit etsivät sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissoina, niitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissat luovutetaan uuteen kotiin steriloituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna ja madotettuna. Niiden mikrosirut on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Murrusta ja Nopasta voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (8:00-19:30) tai sähköpostitse varapj[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!