Kipinä ja Hehku

Hehku ja Kipinä ovat molemmat noin puolivuotiaita hurmureita, joista Hehku sai ensin oman kotinsa maaliskuussa ja Kipinä pääsi muuttamaan kesäkuusssa 2018.

9.4.2018 – Sijaiskodista terveisiä. Kipinä on jatkanut hienosti kesyyntymistä ja nykyään se on jo tuttujen ihmisten kanssa sylikissa. Poika nauttii maharapsutuksista ja hengailee sijaiskodin ihmisten kanssa mielellään myös ruoka-aikojen ulkopuolella.

28.2. Sijaiskodissa kisut tutustuivat nopeasti paitsi toisiinsa, myös talon omiin vanhempiin kissoihin. Sopeutuminen hoitolan häkistä ihmisasuntoon sujui todella nopeasti. Molemmat kisut ovat kesyyntyneet hienosti: he ovat uteliaita ja rohkeita, ja myös ihmiset kiinnostavat kaksikkoa erityisesti leikin yhteydessä.

Hehku-tyttö on hyvin sosiaalinen, mutta samalla vielä hieman ujo. Hehku viettää mielellään aikaa ihmisten läheisyydessä. Hän tulee toisinaan vain seurailemaan muiden asukkaiden puuhia ja halutessaan osallistuu itsekin leikkeihin. Ujoudesta huolimatta Hehku on myös rohkea: sijaiskotiin saapuessaan pikku-Hehku hylkäsi kantokoppansa heti loikaten kylpyhuoneen keskellä olleeseen laatikkoon tarkkailemaan tilannetta. Hehku antoi silittää itseään jo muutaman päivän sisällä, eikä ole piileskellyt ihmisiä ollenkaan. Hehku on todella leikkisä, utelias ja kiinnostunut ympäristöstään. Hän nauttii myös silityksistä, mutta on itse hakeutunut helliteltäväksi vasta muutaman kerran. Hehku on vielä hyvin pienikokoinen ja toisinaan ruuan suhteen hieman kranttu, mutta erityisesti erilaiset kalaruuat maistuvat hänelle mainiosti.

Kipinä-poika ottaa oman aikansa uusien tilanteiden edessä. Sijaiskotiin saapuessaan ja myöhemmin koko asuntoon tutustuessaan hän tykkäsi pysytellä jonkin aikaa omissa oloissaan kantokopassa tai kisumajassa keräilemässä rohkeutta. Rohkea Kipinäkin kuitenkin on, vaikka kaipaakin myös omaa aikaa. Kipinä on puhelias ja leikkisä. Varsinkin Hehkun kanssa painit yltyvät toisinaan hieman villeiksi. Myös Kipinä tykkää kovasti silityksistä ja on muutamaan otteeseen viihtynyt hetken ihmisen sylissäkin! Kastraation jälkeen Kipinä on rauhoittunut ja rentoutunut, nykyään hän tulee ruoka-aikaan kiehnäämään eikä enää karta kosketusta. Sijaiskodissa uskotaankin, että hänestä kuoriutuu vielä ihan sylikissa.