Tuli

Tuli-neiti on noin 9 kuukauden ikäinen kissaneiti, joka pääsi pitkän odotuksen jälkeen omaan kotiinsa syyskuussa 2018.

Tuli oli alkuun Loiste nimisen pennun kanssa samassa sijaiskodissa. Loiste kuitenkin sai pysyvän kodin huhtikuussa.
Sijaiskodista saatiin 21.3. terveisiä, joista huomaa, että myös Tuli on alkanut luottaa yhä enemmän ja enemmän ihmisiin.

Loiste on oma herttainen, rohkea ja leikkisä itsensä, mutta Tuli-kissasta on lyhyessä ajassa lähtenyt kuoriutumaan todellinen pikkurohkelikko. Liikkuvat ja pystyssä seisovat ihmiset eivät enää juurikaan pelota kissaa eikä se yleensä viitsi siirtyä, vaikka ihminen kävelisi melkein vierestä. Jos läheisyys käy Tulelle liialliseksi, ei se enää säntää pakoon, vaan ottaa yleensä vain pari askelta kauemmas. Nykyään Tuli myös leikkii ihmisen kanssa. Se on lisäksi huomannut, että ihminen toimii öisin kätevänä lämpöpatterina ja käpertyykin usein kylkeen nukkumaan.

Makoillessaan rentona esimerkiksi sängyllä Tuli antaa silitellä itseään mielin määrin ja näyttää välillä jopa nauttivan rapsuttelusta. Liikkeellä ollessaan kissa ei juurikaan välitä rapsutteluista, mutta antaa nuuskittuaan ja tökittyään sormia silitellä hieman kuonoa tai hiukan harvemmin häntää ja varpaita. Silloin kun silitykset eivät kelpaa, Tuli siirtyy yleensä suhteellisen rauhallisesti käden ulottumattomiin alkuaikojen suurten pakomatkojen sijasta.

— —

Tuli (valkoharmaaraidallinen) on vielä arka, mutta kovaa vauhtia reipastuva kissatyttö. Kissa ei anna vielä silittää itseään, mutta on antanut ihmisen hipaista pari kertaa. Useimmiten Tuli kuitenkin torjuu lähestymisyritykset pakenemalla paikalta. Kissan pitämä turvaväli on kutistunut  alkuaikojen metreistä sentteihin ja paikallaan olevan ihmisen se ohittaa jo ihan vierestä. Liikkuvat ihmiset aiheuttavat usein vielä hurjan pakomatkan, ja pystyssä seisoviakin ihmisiä kissa tarkkailee epäluuloisesti. Pystyssä oleviin ihmisiin Tuli pitää myös suurempaa turvaväliä, joka vaihtelee fiiliksen mukaan kymmenistä senteistä runsaaseen metriin. Ihmiset, vaikka välillä pelottavia ovatkin, ovat kuitenkin selvästikin alkaneet kiinnostaa kissaa kasvavissa määrin ja Tuli seuraileekin pienen välimatkan päästä ihmisten toimia. Kissa tulee toisinaan nuuskimaan kättä ja onpa jopa pari kertaa käyttänyt ihmisjalkoja kävelysiltana. Loisteen tavoin Tuli rakastaa leikkimistä. Ihmisen leikitysyrityksiin se ei vielä lähde mukaan, mutta tarkkailee niitä uteliaan kiinnostuneesti.

Tuli etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissoina, niitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissat luovutetaan uuteen kotiin steriloituna, tunnistemikrosirutettuna, FIV/FeLV-testattuna, rokotettuna ja madotettuna. Niiden mikrosirut on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.