Oselotti

Upeasti kesyyntynyt nuori neiti Oselotti  muutti omaan kotiinsa heinäkuussa 2018.

Oselotti on kesyyntynyt huimaa vauhtia sitten huhtikuun. Nyt se päästää rapsuttelemaan jo jopa mahasta ja selvästi nauttii siitä. Se puskee innokkaasti kättä vasten ja kehrää, eikä pahastu paljoa syliin nostamisestakaan. Ruoka-aikaan Oselotti komentaa palvelijaansa varovaisilla maukaisuilla, vaikka onkin edelleen pieniruokainen. Vanhempaa kissakaveriaan energiaa pursuava pieni viidakkopeto vähän ärsyttää, ja siksi se kaipaisikin jo aktiivisempaa leikkiseuraa.
** ** **
Reilun vuoden ikäinen Oselotti saapui sijaiskotiin helmikuussa eläinhoitolalta ja on siitä asti saanut asustella yhdessä sijaiskodin toisen kissan kanssa. Kissojen yhteiselo on sujunut kohtuullisesti, vaikka toinen kissa ei olekaan varsinaisesti innostunut uudesta tulokkaasta reviirillään. Oselotti itse olisi innokas tutustumaan kissaseuraansa ja suhtautuu myös ihmisiin varovaisen uteliaasti.

Oselotti on vielä toistaiseksi arka, suhtautuu lähestymisyrityksiin epäilevästi, eikä mielellään päästä koskettamaan. Se on kuitenkin täysin käsiteltävä ja hyvin rauhallinen, eikä ole kertaakaan edes sähähtänyt sijaishoitajalle. Uteliaisuus vie usein voiton pelolta, ja Oselotti tulee mielellään tutkimaan kaikkea uutta.

Oselotti on myös erittäin leikkisä, ja vieraskin ihminen saa onkilelulla helposti houkuteltua neidin esille piilostaan. Uuden omistajan pitäisikin jaksaa leikittää kissaa ahkerasti, jottei se pääse pitkästymään. Paras olisi jos Oselotille löytyisi yhtä leikkisä kissakaveri.

Oselotti on tarkka linjoistaan, eikä kummemmin herkuista tai ruuastakaan perusta. Varsinaisesti nirso se ei kuitenkaan ole, mutta syö vain nälkäänsä. Uteliaisuuttaan Oselotti tulee kyllä tutkimaan sille heitettyä namia, mutta yleensä herkut jäävät syömättä.

Vaikka Oselotti vielä väistää ihmistä, uteliaan ja leikkisän luonteensa ansiosta siitä tulee oikealle omistajalle varmasti oivallinen lemmikki. Ennen pitkää se luultavasti tykästyy ihmisiin enemmänkin, kunhan saa siihen kunnollisen mahdollisuuden.