Tyyne ja Tytti

Nuoret, arviolta melkein vuoden ikäiset kissaneidit Tyyne ja Tytti jäivät sulostuttamaan sijaiskodin arkea.

Joulukuussa kirjoitimme blogissamme: ”Kaksi pientä ja nuorta tyttökissaa saapuivat uuteen sijaiskotiinsa lokakuun puolivälin paikkeilla. Alkuun tytöt majoittautuivat yhdessä vessan pienimpään nurkkaukseen ja viettivät siellä muutaman päivän valtaosan ajastaan. Pian kuitenkin selvisi, että rohkeampi tyttökissa Tytti on kovin utelias ja tykkää rohkeasti mennä tutkimaan paikkoja. Arempi tyttökissa Tyyne ei oikein mihinkään suostunut vessan nurkkauksesta lähtemään ennen kuin vasta yöllä. Onneksi aralla Tyynellä oli kuitenkin maailman rakastavin sisko rinnallaan tuomassa tukea ja turvaa ensimmäisinä pelottavina päivinä.

Jo ensimmäisinä päivinä kun tytöt saapuivat taloon, huomasimme Tytin omaavan suurta hoivaviettiä sisartaan kohtaan. Ensimmäisenä iltana Tytti suojeli Tyyneä menemällä tämän eteen vähän kuin suojaksi ja suojeli Tyyneä uudelta, pelottavalta maailmalta kehräten samalla kovaan ääneen. Tyttöjen saadessa lisää rohkeutta, ilmeni Tytin hoivavietti uudella tavalla. Aina kun Tyyne tulee sohvan alta esiin tai liikkuu sijaiskodissa, ryntää Tytti kovalla vauhdilla Tyynen luo samalla kovaan ääneen maukuen ja kehräten. Tytöt hetken aikaa puskevat päätään yhteen, hankaavat kylkiään yhteen ja lopuksi kieputtavat hännät yhteen ja jatkavat omia touhujaan.

Muutaman viikon kuluessa tytöt alkoivat rohkaistumaan, varsinkin Tytti, ja kissoja alkoi näkemään päiväsaikaankin. Ruoka maistui ja päiviin alkoi muodostua oma rutiini. Sijaiskotiemännän käydessä töissä kissat ottavat kunnon levon ja nukkuvat suurimman osan ajasta. Hieman on päivän aikana lelut siirtyneet toisiin paikoihin ja potalla on käyty, mutta kotiin tultaessa vastassa on kaksi unenpöpperöistä kissaa. Iltaisin syödään hyvin sekä leikitään kunnolla, yöllä nukutaan ja aamuyöllä alkaa uusi vauhtiralli.

Tytti on kova juttelemaan ja tykkää kiehnätä jaloissa niin paljon että emäntäkin meinaa aika ajoin kaatua. Rapsuttaakin jo saa kun varovaisesti lähestyy. Myös Tyyne on alkanut olla enemmän esillä ja kerran eräänä aamuna hän maukaisi kovalla äänellä kertoen, että ruoka ei ole tullut tarpeeksi nopeasti nenän eteen.

Tytöt tykkäävät nukkua omilla tuoleillaan ja olla näkyvillä vaikka ihminen olisikin paikalla. Välillä Tyyneä alkaa hieman pelottamaan jos vaikka keittiössä sattuu kovaäänisesti tiskaamaan ja pujahtaa takaisin sohvan alle, mutta tulee sieltä kyllä hetken päästä pois.”

Tammikuun kuulumiset sijaiskodista: Tytti rohkaistuu päivä päivältä enemmän. Nykyään nuori neiti antaa leikata kyntensä ilman mitään ongelmia! Tyynekin on alkanut selkeästi rohkaistumaan ja hakeekin kontaktia päivän mittaan paljon. Tulee välillä ihan lähelle ja kevyesti hännänpäällään hipaisee sijaiskotiemännän jalkaa. Tytöt odottavat aina ovella vastassa kun saapuu kotiin ja Tytti alkaa kovasti kiehnäämään jaloissa ja kehrää samalla hentoa ja kaunista hurinaansa. Tyyne tutkailee tilannetta hieman etäällä, mutta ei enää lähde karkuun. Koskea ei vielä saa, mutta lähelle pääsee jo menemään. Tyttöjen välinen suhde voimistuu päivä päivältä ja suurin osa ajasta vietetään kylki kyljessä. Ympäri asuntoa kuljetaan hännät yhteen kietoutuneina ja purina ääntä pitäen. Leikkiessä pehmeät ja pomppivat pallot ovat tyttöjen suosikkeja. Mikään ei voita sitä kun saa pallon perässä juosta ympäri kämppää mattoja rullaten. Sijaiskotiemäntä joutuukin vielä ennen iltaunille menoa suoristamaan matot ja laittamaan pallot leikin jälkeen lelukoriin takaisin jotta yö saadaan nukuttua rauhassa. Aamuyöstä pallot on kuitenkin jo löydetty ja aamulla herätessä saattaakin eteisen pienen maton löytää olohuoneesta.