Pörrö (nyk Taika) ja Kamu

Pörrö (tyttö, nyk Taika) ja Kamu(poika) muuttivat yhteiseen loppuelämän kotiin toukokuun alussa 2018.

14.6.2018 Alku uudessa kodissa lähti varovaisesti käyntiin, mutta jo heti ensimmäisestä päivästä lähtien pelot väistyivät leikkimisen tieltä.

Molemmat kissat ovat erittäin uteliaita ja reippaita. Kamu on kova puskemaan ja kehräämään ja kellahtaa välillä maahan, jos odotettavissa on herkullista ruokaa. Myös Taika on ottanut veljeltään mallia ja alkanut puskemaan.

Taika on kaksikon ajattelija, mikä näkyy harkituissa liikkeissä niin leikeissä kuin uusien asioidenkin tutkimisessa. Kamu saakin kokeilla kaapit ja hyllynpäälliset ensin ja Taika seuraa perässä.

Kamusta on osoittautunut melkoiseksi kiipeilijäksi. Kamu on myös Taikaa suuripiirteisempi leikeissään. Tuntuu, ettei lelun kiinnisaamisella ole niin paljon väliä – kunhan on hauskaa ja saa hyppiä.

Taikalla on tietynlainen mieltymys lintumaisiin leluihin ja leikkihetket saavat sen silmät kiilumaan innostuksesta. En haluaisi olla lelu (tai kärpänen) siinä vaiheessa, kun Taika ryhtyy saalistusleikkiin.

Kissoista on toisilleen paljon seuraa ja iloa niin hippaleikeissä kuin muissa arjen kommelluksissa. Sisarukset pitävät toisistaan huolta ja näyttävät ottavan mallia toisen puuhista; Kamu Taikan saalistustaktiikasta ja Taika Kamun kiipeilytaidosta ja tavasta ottaa kontaktia ihmiseen.

23.3.2018 Pörrö on kaksikosta rauhallisempi ja varovaisempi. Se pitää sijaisihmistensä silityksistä ja rapsutuksista rauhallisilla hetkillä, mutta vieraat ihmiset pelottavat sitä edelleen. Pörrön turkki on erityisen pehmeä ja sileä, joten se vaatii säännöllistä hoitoa, jottei mene kivuliaille takuille. Karvaa ja nukkaa löytyy myös huonekaluista ja lattioilta, jos irtokarvojen poistosta ei huolehdita. Rastoiuttuneiden takkujen leikkaamisen jäljiltä Pörrön turkki on edelleen epätasainen, mutta tulee varmasti kasvamaan kauniin pörröiseksi.
Pörrön veljen, Kamun, turkki puolestaan on lyhyempi ja karhea. Tämä pikkutiikeri on rohkeampi, mutta myös helpommin säpsähtelevä ja sinkoileva säikähtäessään. Kamukin pitää silityksistä ja etenkin lapojen välistä rapsuttelusta, mutta ei niin paljon kuin sisarensa.

Pennut ovat erittäin energisiä ja leikkisiä. Erityisessä suosiossa ovat onkilelut ja laatikoiden sisällä olevat lelut, joita voi kannen raosta höykyttää. Molemmat ovat persoja herkuille ja niitä voikin helposti käyttää apuna ihmisiin totuttamiseen tai muun koulutuksen kanssa. Kamulla on paha tapa yrittää leikkiä ihmisten käsillä ja varpailla ja siitä tavasta sitä olisi hyvä aktiivisesti opettaa pois. Sylikissoja sisarukset eivät vielä missään nimessä ole, mutta hakeutuvat jo ihmisten seuraan iltapalapöytään ja ruoanlaiton ajaksi.