Aava

Ikäisekseen pienikokoinen, siro ja pörröinen herttainen vuoden ikäinen Aava etsii loppuelämä kotia. 

Aava on todella utelias ja sillä riittää mielikuvista keksimään leikkejä. Se leikkiikin melkein millä tahansa, erityisesti palloilla, joita se vie eri paikkoihin piiloon – kuten kylpyhuoneen lattiakaivoon. Parhaita ovat kuitenkin narun päässä heiluvat lelut. Muita Aavan harrastuksia ovat ikkunasta ulos katsominen, kylpyhuoneessa rämistely ja akvaarion seuraaminen. Aavan kanssa täytyy varoa, ettei se syö sellaisia muovisia asioita, jotka rapisevat sen mielestä kivasti.

Aava on kesyyntynyt hyvin sijaiskodissa; jos lähestyy rauhallisesti niin antaa rapsutella ja silittää. Nauttii pään rapsutuksista valtavasti ja osoittaa sen kehräämällä hiljaa, ja välillä nuolee ja puskee kättä. Jos silitykset alkavat kyllästyttää, nappaisee kevyesti tassulla ilman kynsiä. Kävelevä ihminen on kuitenkin vielä vähän pelottava; Aava ei uskalla syödä tai olla muuten lähellä, jos ihminen kävelee pitkin asuntoa liian läheltä, vaan luikkii pakoon. Tykkää kuitenkin turvaetäisyydeltä katsella ihmisen touhuja ja saattaa tulla lähelle seikkailemaan ja tutkimaan, jos ihminen istuu rauhallisesti. Aava ei ole kovin paljoa päässyt tutustumaan muihin ihmisiin, joten tuntemattoman ihmisen saapuminen kylään saattaa ajaa hänet johonkin hyvin suojaisaan piilopaikkaan.

Ruuasta Aava suosii erityisesti märkäruokia, joita se saattaa ahmaista kokoonsa nähden valtavia määriä kerralla. Raksut ja herkut eivät taas kiinnosta niin paljoa, eikä niillä voi Aavaa lahjoa. Paras tapa saada hänet ystävystymään ihmisen kanssa on leikki.

Sillä on todella hellyttävät ilmeet, kun se yrittää kommunikoida ihmisen kanssa, ja päästää välillä harvoja ja valikoituja maukaisuja. Aava on päässyt oppimaan kesykissan tavoille sijaiskodin vanhemmalta kissalta, jonka kanssa on myös vähän nahisteltu ja leikitty hippaa. Suurimpia ystäviä heistä ei kuitenkaan ole tullut vielä. Aavalle voisi sopia kissakaveriksi nuori ja kiltti kissa, kesy kissaseura pystyy jatkossakin Aavalle opettamaan miten ihmisten kanssa toimitaan.