Musta

Musta on 4-vuotias kissapoika, joka jo hyvin lyhyessä ajassa on osoittanut olevansa huomattavasti nimeään ainutlaatuisempi tapaus. Musta muutti Raumalle kesäkuussa 2018.

Uusimmat kuulumiset voit lukea  FB-sivultamme.

Tämän aluksi uhmakkaan kuoren alta on paljastunut mitä hurmaavin pehmo. Kun Musta tuli taloon, oli ensimmäiset kaksi päivää pelkkää sähinää ja murinaa aina, kun sijaishoitaja astui jalallakaan samaan huoneeseen. Kesytysprosessista odotettiin pitkää ja hidasta, mutta mitäpä vielä – alle kaksi viikkoa sijaiskotiin muutosta tämä tummanpuhuva herra jo kehräsi, jutteli ja torkkui sohvalla ihmisten välissä!

 

Päivät se viettää vielä olohuoneen sohvan alla, missä se saa nauttia omasta rauhasta ja seurata ihmisten touhuja. Muutaman kerran päivässä se käy tervehtimässä ja tarkastamassa ruokakupin tilanteen, ja illan tullen kiehnää jaloissa taukoamatta. Lyhyet rapsutukset ja huomionosoitukset Musta ottaa vastaan mielellään, mutta on vielä hieman epäileväinen pitkään jatkuvista silityksistä. Vaikka se ei ole koskaan purrut tai käyttänyt kynsiään sijaiskodin ihmisiin, on sillä tapana hellästi näykätä sormesta tai jalasta osoittaakseen kyllästymisensä. Musta rohkaistuu kuitenkin joka päivä silmin nähden lisää, eikä ole epäilystäkään siitä, etteikö siitä vielä tulisi kaikin puolin täydellinen kotikissa!

 

Ruoka on toiminut mainiona kannustimena Mustan kesyyntymisessä ja poikaan tuntuukin uppoavan ihan mikä vain! Hieman pyöreästä ulkomuodosta päätellen se on edellisessä elämässäänkin ollut ahkerasti ruoka-aikoihin kotona eikä pieni painonpudotus tekisi sille pahaa. Tarkoista ruokailuajoista olisikin hyvä pitää kiinni tulevassa kodissa, ettei kissa pääse pulskistumaan lisää. Mustan hammashuolto on myös jäänyt vähälle huomiolle, minkä vuoksi siltä joudutaan poistamaan pari hammasta seuraavalla eläinlääkärikäynnillä. Säännölliset hammastarkastukset ovatkin kissan hampaiden kunnon takia erityisen tärkeitä tulevaisuudessa!