Mustikka

Mustikka jäi yhdessä kaverinsa Loposen kanssa sijaiskodin omaksi kissaksi.

Mustikka on pian kolmevuotias herra, joka on viettänyt sijaiskodissa jo reilun vuoden verran. Sinä aikana hän on kesyyntynyt arasta ulkokissasta leppoisasta sisäelämästä nauttivaksi lemmikiksi, joka seurailee mielellään ihmisten touhuja ja juttelee emännän kanssa. Kosketus- ja rapsutusyritykset ovat hänen mielestään vielä vähän epäilyttäviä, mutta herkun voi hyvin käydä kädestä nappaamassa. Parasta ajanvietettä Mustikan mielestä on lattialla kieriskely, parhaan kaverin Loposen kanssa leikkiminen sekä hiuslenkkien metsästäminen. Eniten pelottavat ilmapallot, imuri sekä ruoan loppuminen.
— —

Päivitetty 27.7.2017:
Uuden kaverinsa Loposen ansiosta Mustikka on saanut lisää itsevarmuutta ja leikkisyyttä. Herra on Loposelle kuin isoveli, joka suojaa ja varmistaa sijaiskodin tilanteet ennen kuin antaa Loposelle luvan tulla pois sohvan alta. Rapsutuksille Mustikka ei vielä ole lämmennyt, mutta hän nauttii ihmisen seurasta eikä häiriinny lähelläkään puuhastelevasta emännästä. Pitkän hiljaisuuden jälkeen Mustikasta on kuoriutunut myös kova juttelija. Herkut ovat Mustikan mieleen, ja niitä hän uskaltaa jo melkein kädestä syödä. Vaikka varminta on napata herkku ja vetäytyä hiukan taaemmaksi rouskuttamaan.

Suurimman osan elämästään Mustikka on asustellut ulkosalla, minkä vuoksi elo sisätiloissa tuntui aluksi ankealta ja ahdistavaltakin. Nyt Mustikka on kuitenkin tottunut sisäkissan elämään. Hän tekee tarpeensa tunnollisesti hiekkalaatikolle eikä edes kaipaa ulkoilmaa, vaikka sijaiskodissa olisi sopiva parveke ulkoilua ja auringossa kellimistä varten. Mustikka on edelleen melko ihmisarka eikä siedä koskettelua tai liian läheistä kontaktia. Hän on kuitenkin hyvin utelias ja seuraa kiinnostuneena tapahtumia – pienen välimatkan päästä.

Päivät herra viettää tavallisesti sohvan alla torkkuen ja ihmisten toimia tarkkaillen. Yöt sen sijaan ovat Mustikan omaa aikaa, joka vietetään syöden, hiekkalaatikolla käyden, leluhiirten kanssa leikkien sekä juosten ympäri asuntoa. Hän leikkii mielellään, mutta itsekseen, eikä ole juurikaan kiinnostunut  emännän houkutteluista yhteisiin leikkihetkiin. Mustikka ei pidä silittelyistä, korkeista paikoista, rappukäytävän äänistä ja äänekkäistä vieraista. Sen sijaan herra on varsinainen kulttuurikissa, hän tykkää kuunnella miellyttävää musiikka ja ääneen luettuja kirjoja.