Isla

Isla, oikealta nimeltään iSlay de Laïloken on kaunis 5-vuotias norjalaista metsäkissaherra, joka pääsi rauhalliseen, ja lempeää loppuelämän kotia ainoaksi kissaksi elokuussa 2018.

Huhtikuussa sijaiskotiin muuttanut Isla oli hyvin arka ja pelokas. Toisten kissojen kiusaamana ollut kissaraasu luikahti sängyn alle turvaan, josta se alkuviikot seuraili vain sijaiskodin menoa. Syöminen ja vessassa asiointi tapahtui öisin. Isla erehtyi parisen kertaa käyttämään mukavan pehmeää sänkyä vessana, mutta muuten tästä lähtien ollut hyvin sisäsiisti.

Kahden ihmisen läsnäoloon totuttua pikkuhiljaa Islan uteliaisuus voitti. Kun ruoka ja ihmiset tuntuivat olevan ihan ookoo, eikä kiusaavia lajitovereita löytynyt, Isla innostui leikkimään leluhuiskuilla sekä pallolla. Lähellä istuva ihminenkään ei ollut pahitteeksi, sillä siltä sai toisinaan namipaloja, joista selkeästi Isla nautti. Koskemaan ei millään ilveellä vielä päässyt, kuin vasta kuukauden jälkeen. Kahdella jalalla liikkuvat ihmiset ja kovat äänet silti ajoivat Islan uuteen lempipaikkaansa turvaan, sohvan alle.

Parin kuukauden kuluessa Islasta on kasvanut rapsutuksia rakastava rauhallinen kissaherra, joka nauttii hiljaisesta olostaan ja säännöllisistä ruoka-ajoista. Jos rapsut ja ruoka jostain syystä puuttuvat, on kissanpentua muistuttava maukuminen ja huomion kerääminen taattu!
Isla myös päättää, milloin on aika sosialisoida ja milloin oma rauha on paras.
Hassulla kurnutusta muistuttavalla äänellä Isla juttelee mielellään, eikä tätä kehräävää pörrökasaa voi olla rakastamatta.
Jos tuhansia karvoja oleva koti hieman kauhistuttaa, ei kannata turhia murehtia sillä kisun harjaaminenkin onnistuu hienosti leikin ja rapsujen ohella.
Islan nostamista on harjoiteltu vain muutaman kerran, mutta tässäkin kehitytään hurjan positiivisesti.

Sijaiskodin kahdesta ihmisestä hän on lämmennyt vain yhdelle, joten toisen ihmisen liikkuminen ja oleskelu tuntuu häntä stressaavan herkästi. Siksi Isla kaipaisikin yhden ihmisen perhettä, tai esimerkiksi vanhempaa pariskuntaa, jossa ei olisi lapsia tai muita lemmikki-eläimiä. Islan kouluttaminen vaatii kärsivällisyyttä ja lempeyttä myös jatkossa.