Siro ja Pelokas

Siro-neiti ja Pelokas-herra ovat hurmaava FIV-positiivinen duo, joka palasi ensimmäisen yhteisen sijaiskotinsa hoiteisiin elokuussa 2018 heidän omina kissoina. <3


Reilun vuoden ikäinen pantterineiti Siro ja noin 6-vuotias Pelokas-herra elivät alunperin samassa populaatiossa. Sijaiskoteihin muuttaessaan kaksikko päätyi erilleen ja molemmat elivät tovin ainoan kissan elämää. Vuoden 2017 alussa kissat pääsivät asumaan jälleen saman katon alle ja nyt toistensa seurasta nauttiva parivaljakko kovasti toivoisi, että voisivat jatkaa myös loppuelämänsä yhdessä rauhallisessa kodissa.

Päivitys elokuu 2017:
Aamuisin Siro odottaa palvelushenkilökuntaa makuuhuoneen oven takana, valmiina puskemaan, kehräämään ja ottamaan vastaan maharapsutuksia. Huomiota Siro hakee aktiivisesti pitkin päivää, mutta yöllä on antanut palvelijoiden nukkua. Sylissä Siro ei edelleenkään viihdy, mutta antaa tarvittaessa nostaa eikä pahastu tästä. Pelokas puolestaan hakee huomiota omin keinoin: hakeutuen oleilemaan ihmisten lähelle, jopa kylkeen kiinni nukkumaan tilaisuuden tullen. Pelokas nauttii silityksistä ja antaa myös harjata ja leikata kynnet. Molemmat kissat ovat alkaneet lämmetä myös vieraille ihmisille, vaikka vielä vähän jännitetään. Pelokas on sallinut nameja antaneen vieraan rapsutellakin.
Huimin harppauksin edenneestä kesyyntymisestä huolimatta kevät oli vielä Pelokkaalle vaikeaa aikaa. Suuret elämänmuutokset stressasivat entistä ulkokissaa sen verran, että Pelokas kärsi idiopaattisen kystiitin aiheuttamista toistuvista virtsatiekivuista, jotka näkyivät tihentyneinä ja äänekkäinä laatikkokäynteinä. Lääkekuurin myötä tilanne kuitenkin saatiin kääntymään ja Pelokas on saanut nauttia taas rennosta kissanelämästä Siron kanssa, päivittäisten putsausmaratoonien merkeissä.
Pelokkaan kystiitin ja molempien FIV:n vuoksi parivaljakon loppuelämän kodiksi toivotaan rauhallista ja ymmärtäväistä kotia, jossa reagoidaan herkästi kissojen käytöksessä tapahtuviin muutoksiin. Vastineeksi tuleva koti saa kaksi kiitollisuutta ja rakkautta pursuavaa kissaa, jotka selvästi nauttivat paitsi toistensa myös ihmisten seurasta paljon.

Helmikuu 2017:

Pelokas oli nimensä mukaisesti Dewille päätyessään arka ja stressaantunut kissa, joka kärsi muun muassa tulehtuneiden hampaiden aiheuttamista kivuista. Päästyään samaan sijaiskotiin Siron kanssa ja saatuaan suun kuntoon pelot ja stressioireet ovat kuitenkin tältä kissalta karisseet nopeasti. Entisestä sähisijästä on toisen kissan mallia seuraamalla kehittynyt kiltti ja rauhallinen kotikissa, joka viihtyy tuttujen ihmisten kanssa ja antaa näiden rapsutella. Eniten Pelokas nauttii mukavista pedeistä ja ikkunasta ulos tuijottelusta. Sille päälle sattuessaan Pelokas leikkii myös mielellään ihmisten kanssa, mutta suosikkilelu taitaa kuitenkin olla Siro, jonka kanssa eloa siivittävät vauhdikkaat piilo- ja hippaleikit. Hampaiden lisäksi Pelokkaan painoon olisi hyvä kiinnittää tulevassa kodissa huomiota, sillä leikattujen kollien tapaan herralle on alkanut kertymään ylipainoa.

Siro on nimensä mukaisesti pikkuruinen kissaneiti, joka rakastaa rapsutuksia ja palkitsee tutut ihmispalvelijansa puskemalla ja kehräämällä. Innostuessaan esimerkiksi ruoka-aikana tai joskus ihan muuten vain Siro heittäytyy kyljelleen ja selälleen kieriskelemään. Siro on myös älykäs kissa, joka oppii nopeasti. Kuivaruoka Sirolle yleensä piilotetaankin ympäri asuntoa erilaisia haasteita tarjoaviin paikkoihin. Siro rakastaa myös palloja, joiden kanssa neiti saattaa viilettää ympäri asuntoa itsekseen pitkiä aikoja. Ihmistenkin kanssa Siro leikkii kuitenkin mielellään milloin vaanien narun päässä olevaa hiirtä tai mätkien viltin alla liikkuvaa keppiä. Pelokkaan lepäillessä Siro keskittyy omiin touhuihinsa, mutta kiiruhtaa heti paikalle puskemaan kaveria tämän liittyessä seuraan. Ruokakin jaetaan kaverin kanssa sopuisasti vaihtamalla lautasia puolivälissä ruokailua.

Molemmille kissoille maistuu niin kuiva- kuin märkäruoka. Kumpikin on myös oppinut hyvin raapimaan luvallisia paikkoja ja käyttävät niin kannellista kuin avomallista hiekkalaatikkoa.

Siro ja Pelokas ovat FIV-positiivisia kissoja. Niillä siis on kissojen immuunikatovirus, mikä heikentää niiden elimistön puolustusjärjestelmää. FIV-positiiviset kissat voivat kuitenkin elää oireettomina ja onnellisina korkeaankin ikään asti, eikä FIV tartu muihin lajeihin. FIV-tartunnan vuoksi kaksikko etsii kotia, jossa ei ole muita kissoja, tai jossa kissakaverillakin on todettu FIV. FIV:stä johtuen on myös tärkeää pitää Siron ja Pelokkaan rokotukset ajan tasalla ja reagoida herkästi jos niiden terveydentilassa tapahtuu muutoksia.