Vekki ja Veikka

Pääväriltään valkoiset Vekki ja Veikka ovat kesällä 2017 syntyneet kollikaverukset, joille uuttivat omiin kissakaverillisiin koteihin elo-syyskuun vaihteessa 2018.

Vekki (sinistä korvien välissä, oddeye) on oppinut kotikissan tavoille oikein hienosti. Sitä saa silittää ja nostaa syliinkin. Rapsuttelut tuntuu kivalta, ja joskus se saattaa antaa pienen pusunkin silittelijän naamaan. Hieman jännää moinen läheisyys vielä on, mutta Vekistä saattaa hyvinkin kuoriutua oikea sylikissa!

Vekki tykkää leikkimisestä, riehumisesta ja kiipeilystä. Taitaa pojassa olla myös viherpeukalon vikaa, nimittäin huonekasvit ovat myös kovan tutkinnan (ja höykytyksen) kohteena. 😀 Ruoka Vekille maistuu vähän turhankin hyvin, ja siitä on kotihoitokuukausina kasvanut tomera mötkäle.

Vekki tulee toimeen toisten kissojen, ison koiran, ja leikki-ikäisten lasten kanssa. Vekillä olisi hyvä olla energinen leikkikaveri.

Veikka (pääväriltään valkoinen, muutamia sinisiä laikkuja) on huomattavasti arempi. Sitä ei saa vielä muuten koskea, mutta se saattaa varovasti haistella ojennettua kättä, ja ruokakipolle uskaltaa tulla melkein viereen. Syödessä sitä pystyy varovasti vähän silittämäänkin. Veikka on rauhallinen ja viettää aikansa mielellään pötkötellen. Hoitopaikan isännälle Veikka välillä sähisee, mutta emäntään suhtaudutaan säyseästi. Pienet lapset ja koira ovat Veikan mielestä pelottavia, mutta toisista kissoista tykkää. Veikalla olisi hyvä olla reipas kissakaveri, sillä se selvästi rohkaistuu muiden esimerkistä.

Kissat etsivät sitoitunuttta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, niitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoileviksi. Kissat luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituina, tunnistemikrosirutettuina, rokotettuina, madotettuina ja FIV- ja FeLV -testattuina. Niiden mikrosirut on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Vekistä ja Veikasta voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17 välillä, enkä vastaa puhelimeen 19:30 jälkeen) tai sähköpostitse varapj[at]dewi.info. Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!