Nöpö

Arka kissatyttö Nöpö (s. kesäkuussa 2017) pääsi muuttamaan samaan kotiin kahden Dewiltä aiemmin adoptoidun nuoren kissan kaveriksi.

25.7.2018 Vilmy siirtyi ajasta ikuisuuteen ja Nöpö jäi sijaiskotiin yksin. Tällä hetkellä seuraamme miten Nöpö suhtautuu emonsa poismenoon ja mietimme millainen koti olisi neidolle paras.

Uusia kuulumisia sijaiskodista 14.3.2018: 27.Meillä menee todella hyvin. Vilmy ja Nöpö ovat kesyyntyneet hyvin. Nöpö hakeutuu selkeästi lähemmäs meitä. Vaikuttaakin siltä, että Nöpö haluaisi että häntä vähän siliteltäisiin mutta ei kuitenkaan uskalla antaa silittää. Nöpö välillä saattaa öisin tulla viereen makoilemaan mutta ei se siinä kauan viihdy.

Vilmyn läheltä pystyy kävelemään ilman että hän lähtee karkuun ja huomattavasti lähemmäs Vilmy päästää muutenkin, mutta ei kuitenkaan kosketusetäisyydelle. Vilmykin selkeästi liikkuu enemmän talossa. Vilmy ja Nöpö ovat myös löytäneet uusia makoilupaikkoja.

10.12.2017: Nöpö on utelias, leikkisä ja vähän vielä arka naaraspentu. Nöpön turkki on kauniin värikäs. Vielä Nöpö ei päästä juuri ketään kosketusetäisyydelle, eikä juurikaan pidä vieraista ihmisistä. Nöpö kuitenkin arkuudestaan huolimatta oleilee ihmisten kanssa samassa tilassa. Ruokaa annettaessa Nöpön arkuus jo häviää hetkeksi: se pyörii jaloissa niin kauan, että saa ruokakipon eteensä. Nöpön lempileluja ovat paperipallot ja kumilangan päässä heiluva hiiri.

Vilmy on noin 3-vuotias arka naaraskissa, harmaa-valkoinen väritykseltään. Vilmy on Nöpön emo. Vilmy ei vielä oikein viihdy ihmisten kanssa, eikä päästä ihmistä lähelleen, vaikkakin ruoka-aikaan tulee hänkin jo huomattavasti lähemmäs. Tällöinkin hän pysyttelee silti turvallisen välimatkan päässä. Ruokaa Vilmy alkaa usein syödä vasta kun ihminen on poistunut samasta tilasta. Vilmy leikkii välillä lelujen kanssa, mutta vielä se on aika vähäistä.

Nöpö ja Vilmy tulivat sijaiskotiin elokuussa 2017. Molemmat olivat silloin todella arkoja. Alkuaikoihin verrattuna molemmat ovat kesyyntyneet paljon ja kesyyntymistä tapahtuu edelleen. Nykyään kissat uskaltavat liikkua tilassa, jossa ihminen on rauhallisesti, esim. tietokoneella tai katsomassa televisiota. Jos alkaa liikkua, käy helposti vielä niin, että Nöpö menee piiloon ja Vilmy poistuu paikalta. Nöpö kuitenkin leikkii myös sijaiskodin ihmisten kanssa, mutta Vilmyä sellainen ei oikein kiinnosta. Nöpö ja Vilmy ovat molemmat luonteeltaan rauhallisia, samoin kuin niiden tulevan kodin tulisi olla.

Vilmy ja Nöpö nukkuvat mielellään lähekkäin, joskus jopa toistensa päällä. Ruuatkin he syövät samasta kiposta vaikka molemmille olisi omat. Aamuisin ja varsinkin iltaisin kissat puuhailevat keskenään. Jos heidät erottaa hetkeksi toisistaan eri huoneisiin, alkaa kova maukuminen, joka ei lopu ennen kuin he pääsevät taas samaan tilaan. Kissat viihtyvät siis erittäin hyvin keskenään, ja siksi heidät sijoitetaankin mielellään samaan pysyvään kotiin. Uudelta kodilta vaaditaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, sekä myös sitoutumishalua näiden tyttöjen sosiaalistamisen jatkamiseen. Sylikissaa ainakaan Vilmystä ei ehkä koskaan tule, mutta rauhallisella ja kissan itsensä määräämällä tahdilla edeten saa hänestäkin varmasti oivallisen kissakaverin. Molemmat kissat ovat terveitä.