Mymmeli

Mymmeli, arviolta kesällä 2014 syntynyt kissaneiti, muutti sijaiskotiin Paimiosta siskonsa Myyn seuraksi ja etsii nyt kotia. Päivitetty 1.9.2019
Elokuu 2019: Mymmeli sopeutui uusiin kissakavereihin nopeasti, ja ystävystyminen oli sujuvaa. Merrin ja Pippinin eli muiden sijaiskotilaisten kanssa ei tullut minkäänlaista riitaa, ja pian kaikki kolme leikkivät yhdessä, ja Mymmeli ja Pippin pesivät toisiaan. Vellamon kanssa on vielä totuttaminen kesken, kun uusi tulokas on vielä melko ujo eikä paljon uskalla kylppärin ulkopuolelle, mutta molemmat ovat vaikuttaneet kiinnostuneilta toisistaan.
Ihmistä Mymmeli jännittää vielä, esim. kun hän pötköttää parvisängyllä ja ihminen tulee katsomaan tikkailta, hän liukenee salamana paikalta. Kuitenkin kerran ihmisen ollessa sängyllä, hän uskalsi kuitenkin jäädä siihen, ja kun  varovasti kokeiltiin jos häntä saisi vähän silittää, nautti Mymmeli täysin siemauksin huomiosta! Ruokaa laittaessa hän on tullut kertaalleen puskemaan kättä, ja osoitti haluavansa rapsutuksia, jotka hän otti tyytyväisenä vastaan. Etenemistä siis tapahtuu luottamuksen kasvaessa. Myöskin kissa on löytänyt äänensä ja alkanut maukua ruokaa odottaessa. Uusia askeleita siis.
Toukokuu 2019:  Tämä 4-vuotias leidi vaihtoi sijaiskotia huhtikuussa 2019 ja päätös oli aivan oikea –  se nimittäin on aivan puhjennut kukaan uudessa sijaiskodissa. Vielä liikkuvat ihmiset jännittävät, mutta olohuoneeseen voi tutustua kun ihminen istuu sohvalla.
Nyt kun eristys sijaiskodin omista kissoista on purettu Mymmeli on suhtautunut hyvin uusiin kissakavereihin ja tutkinut uteliaana ennen siltä kiellettyä osaa asunnosta.
Kun Mymmeliä lähestyy rauhallisesti kun se on ”turvallisessa paikassa” niin sitä pääsee rapsuttamaan ja niskarapsutuksista saa palkkioksi valtaisat kehräykset.
Lokakuu 2018: Mymmeli sosialisoituu kovaa vauhtia, liikkuvat ihmiset on vielä vähän epäilyttäviä, mutta nykyään voi jo istuksella eteisessä ja sohvalla ihmisen läsnäollessa tai tullessa kotiin.
Ruoka on osoittautunut Mymmelinkin kohdalla tieksi voittaa kissan luottamus. Vaikka muuten liikkuva ihminen onkin tarkkailtavien asioiden listalla niin keittiöön kyllä tullaan perässä huutamaan ruokaa.
Siinä vaiheessa kun märkäruokakulho on nenän edessä, sijaiskodin emännältä otetaan jo silittelyä vastaan.

** **

Mymmeliä sai varovasti rapsuttaa poskesta heti ensikohtaamisesta lähtien, mutta useamman eläinlääkärikäynnin jälkeen tyttö muuttui epäluuloiseksi ihmisiä kohtaan. Nyt kun neiti on saanut rauhassa tutustua kotikissan elämään, saunassa piileskely on jäänyt vähemmälle, vaikka olohuoneesta yllätettynä ihmisiä on vielä parempi lähteä pakoon.

Alussa Myyllä ja Mymmelillä oli selkeät väistämissäännöt, jos toinen piileksi sängyn alla, toinen pujahti saunaan. Nykyään heidät voi löytää olohuoneesta loikomasta, ei kuitenkaan samasta paikasta.

Alun hankaluuksien jälkeen Mymmeli on syönyt hyvin ja hiekkalaatikon idea oli ensimmäisestä päivästä asti selvä. Tähän mennessä kaikki tarjottu ruoka ja herkut ovat maistuneet pakastekalaa lukuunottamatta.

Ihmisistä ei vielä ole leikkiseuraksi, mutta öisin voi kuulla kun lelut lentelevät ympäri kylpyhuonetta. Koskeakaan neitiin ei tätä nykyä saa, mutta ruoka-aikaan Mymmelistä on tullut hyvin puhelias ja ruokakuppeja tullaan ovensuuhun asti vastaan.

Kuten siskonsakin, Mymmeli arvostaa rutiineja ja rauhallista kotia. Pääasiassa vielä nykyään ihmisten ollessa kotona, Mymmeli katsoo parhaaksi pysytellä näkymättömissä, ellei se ihminen sitten satu käsittelemään ruokakuppia.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Mymmelistä voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen) tai sähköpostitse varapj[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!