Ahti

Ahti (arvioitu syntymäaika 6/2015) on musta kollinrötkäle, joka muutti omaan loppuelämän kotiin syyskuussa 2018.

Ahti on vastakohtien kissa. Se samanaikaisesti arastelee liikkuvaa ihmistä eikä halua, että sitä lähestytään vaan pinkaisee turvapaikkaan kun sitä kohti kävellään. Rauhallisina hetkinä, sen omilla ehdoilla siitä taas kuoriutuu rapsutuksia rakastava kissa.
Nurinkuriseen päivärytmiin tottunut kissa viettää päivisin aikaansa nukkuen turvapaikassaan ja lähtee sieltä vain välillä syömän läheiselle ruokakipolle ja vessaan. Sen sijaan kun asunto rauhoittuu ja monta tuntia kestäneet päiväunet on otettu on energiaa kaikenlaiseen seikkailuun ja touhuiluun.
Vaikka päivisin Ahtia ei liiemmin näy,  niin illalla kissa on tunkemassa syliin niin kauan kun jaksat sitä päästä rapsutella.Hän hyppää sängylle heti kun itse olet päässyt peiton alle, tulee puskemaan poskea ja kerjäämään rapsutuksia. Unikaverinkin hänestä saa, mutta loppujen lopuksi lempinukkumapaikka on sängyn jalkopää. Heti aamulla hän tulee taas iloisesti puskemaan ja hakemaan hellyyttä. Poitsu on myös todella innokas leipuri, joten joko todella paksu nahka tai kynsien säännöllinen leikkaaminen on pakollista.