Sipuli

Sipuli on n. 8kk ikäinen naaras, jolla vauhtia riittää! Vauhtiin saa tottua myös kissakaveri, jonka seuaksi neiti muutti syyskuussa 2018.

Sijaisperheen kodissa eivät ole matot pysyneet suorassa Sipulin saapumisen jälkeen ja lattiat ovat aamuisin olleet pussinsulkijoilla ja palloilla miinoitetut. Muuten tihutöitä se ei käytännössä harrastakaan. Touhukas pikkutiikeri on saanut myös sijaiskodin omat mummokissat houkuteltua mukaan leikkiin ja vaikka välillä pennun innokkuus ärsyttää vanhempia kissoja, ovat päivittäiset hippaleikit niillekin selvästi mieluisia.

Ihmisiä kohtaan Sipuli on edelleen hieman epäluuloinen. Vieraiden saapuessa se häviää näkymättömiin, kunnes jonkun ajan päästä ilmestyy nurkan takaa nuuskimaan ja kuikuilemaan hyvän turvavälin päästä. Onkileluilla Sipulin saa kuitenkin houkuteltua esiin lähes kuka vain ja leikkiessä pahin jännitys tuntuukin unohtuvan. Parhaimmillaan Sipuli rakastaa otsan ja lapojen välin rapsuttelua ja puskee sekä kehrää kovaäänisesti, mutta hellimisen suhteen se on hyvin omaehtoinen: tututkin ihmiset saavat silittää vain juuri oikealla hetkellä ja vain juuri sopivan aikaa. Hellyyshetkiä on normaalisti päivittäin, mutta ei välttämättä useampia kertoja vuorokaudessa.

Sipuli on hoikka ja sen syömisiin kannattaakin kiinnittää hieman normaalia enemmän huomiota. Kuiva- ja raakaruoka maistuu paremmin, mutta erillaisiin stressitilanteisiin Sipuli reagoi herkästi jättämällä ruokailun kokonaan välistä. Yhdessä muiden kissojen kanssa ruokailut sujuvat varmimmin ja muutenkin pentu seuraa isojen kissojen esimerkkiä niin ihmisten kanssa toimimisessa kuin parhaissa nokospaikoissa. Loppuelämän kodissa toinen kissakaveri tai pari varmasti auttaisi Sipulia sopeutumaan uuteen kotiin nopeammin.