Samu, Sulo (nyk. Hetfield) ja Siri

Samu, Siri ja Sulo ovat noin 4 kuukauden ikäiset kissasisarukset, jotka pääsivät muuttamaan omiin koteihinsa marras-joulukuussa 2018. Kullakin pennulla oli omassa kodissa yksi tai useampi kissakaveri toivottamassa uutta tulokasta tervetulleeksi perheeseen. 

Pennut joutuivat vaihtamaan sijaiskotia odottamattoman remontin vuoksi. Päivitystä uudesta sijaiskodista 6.11.2018: Pari ensimmäistä päivää pikkuiset piileskelivät näkymättömissä, mutta kunhan totesivat, ettei ole mitään hätää, alkoivat kesyyntyä vauhdilla.

Sulo on kovin huomionkipeä pikkupoika, jonka mielestä silityksiä ei koskaan voi saada liikaa. Sulo on joukon pienin mutta myös rohkein, ja aina ruoka-aikaan joukon etunenässä malttamattomasti odottamassa. Ihminen on Sulon mielestä varsin kivaa seuraa, ja syliinkin on hauska itsensä änkeä. Touhukkaan luonteensa vuoksi Sulo ei kuitenkaan kovin kauaa malta sylissä makoilla, vaan siinäkin on kaikkein mukavinta touhottaa, puskea ja tepastella edestakaisin.

Vähän sen jälkeen kun Sulo oli päättänyt ryhtyä siliteltäväksi, tuli Samukin siihen tulokseen, että voisi hieman rohkaistua. Pari kertaa melkoisen epäluuloisena ihmisen käsiä nuuhkittuaan hän tarttui tuumasta toimeen ja päätti kokeilla puskemista. Ja sehän olikin parasta ikinä! Nyt Samu tykkää silittelystä, mutta mikään ei voita sitä, kun saa kiehnätä jaloissa ja antaa pusuja ihmisen käsille. Aina tähän ei kuitenkaan ole aikaa, sillä mieluisinta ajanvietettä Samun mielestä on sisarusten kanssa painiminen ja muiden vaaniminen.

Siri on edelleen kolmikosta arin, mutta kovasti rohkaistunut on hänkin. Ihminen saa olla hyvinkin lähellä, eikä se lainkaan estä leikkimistä, syömistä eikä edes nukkumista. Lähestyä Siriä ei kuitenkaan saa, paitsi jos mukana on ruokalahjuksia. Hieman nyrpistellen Siri tulee hakemaan herkkuja käsistä, mutta muuten ei välitä kovin lähelle tulla. Kontaktia ihmiseen neiti ottaa kuitenkin ruoka-aikaan naukumalla, kun palvelun nopeudesta on huomauttamista.

24.10.2018:

Sulo on pennuista rohkein ja tulee haistelemaan ihmisen jalkoja tai käsiä jos ihminen on täysin paikoillaan. Sulo rakastaa ruokailuhetkiä ja on ensimmäisenä pennuista syömässä. Sulo pyörii jaloissa niin kauan että ruokakippo on laskettu lattialle. Välillä tuntuu siltä että Suloon kompastuu joku päivä. Sulo on pennuista ainoa joka on leikkinyt sijaiskodin ihmisten kanssa. Mutta muutenkin lelut saavat kyytiä Sulolta.

Samu oli alussa todella arka, mutta nyt rohkeutta on tullut paljon. Samu ensin tutkailee tilannetta ja kun huomaa että Sulo on mennyt ruokakipolle niin Samu menee reippaasti perässä syömään. Samua juurikaan ei nappaa ihmisten kanssa leikkiminen, mutta muuten erilaiset lelut saa kyytiä Samulta. Samu tulee myös haistelemaan, mutta tekee sen turvallisemman välimatkan päästä kuin Sulo.

Siri on pennuista aroin, mutta rohkeutta on hänellekin tullut sijaiskodissa. Alussa Siri meni heti piiloon kun ihminen tulee samaan tilaan, mutta näin ei enää tapahdu. Siri tutkistelee tilannetta turvallisen välimatkan päästä. Siri ei mene syömään ennen kuin ihminen on poistunut samasta tilasta. Siri on pennuista rauhallisin ja muutenkin tuumailee ja katsoo mitä Samu ja Sulo tekevät. Ja yleensä toimii sen jälkeen vasta kun nähnyt mitä Samu ja Sulo on tehnyt tai todennut että tilanne on ihan hyvä, eikä hänellä ole mitään hätää.

Samu, Siri tai Sulo ei kukaan anna koskea, mutta vieressä saa istua kauemminkin ennen kuin he siirtyvät tarkkailemaan tilannetta kauemmaksi. Sulon kanssa ei mene todennäköisesti enää kauan että hän antaa koskea.

Samu, Siri ja Sulo etsivät sitoitunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, niitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoileviksi. Kissat luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituina, tunnistemikrosirutettuina, rokotettuina ja madotettuina. Niiden mikrosirut on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Pennuista voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17 välillä, enkä vastaa puhelimeen 19:30 jälkeen) tai sähköpostitse varapj[at]dewi.info. Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!