Iita

Mustasavun värinen Iita-neiti (syntynyt kesällä 2017) muutti omaan kotiinsa marraskuussa 2018.

 Iita tuli sijaiskotiin siskonsa Tuhkimon kanssa alkusyksystä. Jo muutamassa päivässä Iita oppi luottamaan ihmiseen ja hänestä paljastui hyvin sosiaalinen ja rapsutuksia rakastava kissa. Iita hakeutuu ihmisen seuraan useita kertoja päivässä ja puskee, kiehnää, kehrää ja juttelee ihmiselle. Rapsuttaa häntä saa jopa masusta ja toisinaan hän innostuu jopa nuolemaan ihmisen kättä lempeästi.

Iita rakastaa leikkimistä narulla jota ihminen heiluttaa. Hän jaksaa juosta narun perässä vaikka kuinka pitkään, mutta energiaa ja intoa riittää onneksi myös omiin leikkeihin ja touhuihin. Myös kissakaverin kanssa on kiva leikkiä hippaa ja painia, sosiaalisuutta nimittäin riittää niin ihmisiä kuin kissatoveria kohtaan.

Väritykseltään Iita on ensi vilkaisulla musta, mutta sopivassa valossa Iitan turkissa näkyy harmaita sävyjä, koska pohjakarvoitus on harmaa. Pohjakarvan harmaus paljastuu erityisesti silloin kun Iitaa rapsuttelee ja silittelee. Kooltaan Iita on lähes pentumaisen pieni, vaikka aikuinen kissa onkin.