Tuhkimo

Harmaa Tuhkimo (syntynyt kesällä 2017), muutti omaan kotiinsa vahdolle marraskuussa 2018.

Tuhkimo tuli sijaiskotiin siskonsa Iitan kanssa alkusyksystä. Tuhkimo oli parivaljakosta arempi ja vietti ensimmäisen viikon sängyn alla piilossa uskaltautuen vain öisin tutustumaan uuteen ympäristöönsä. Siskonsa esimerkkiä seuraten hän kuitenkin lopulta eräänä aamuna rohkeni tulla ulos sängyn alta syömään aamupalaa ja sen jälkeen Tuhkimon pahimmat arkuudet karsiutuivat nopeasti pois.

Tuhkimosta on sittemmin kuoriutunut leikkisä kissa, joka tykkää leikkiä niin itsekseen hiirileluilla kuin myös ihmisen kanssa lankaleikkejä. Hän myös leikkii mielellään hippaa ja painileikkejä kissakaverin kanssa jos sellaiseen on mahdollisuus.

Nyt Tuhkimo jopa antaa hieman rapsuttaa itseään ruokailun yhteydessä ja toisinaan myös muissakin tilanteissa. Tuhkimo nukkuu useimmiten näkyvillä, eikä enää jatkuvasti lymyile sängyn alla piilossa, kuten alkuviikkoina oli tapana. Tuhkimo on kuitenkin siinä mielessä omaa tilaa arvostava kissa, että on tärkeää että loppuelämän kodissa on piilopaikkoja joihin pääsee välillä vetäytymään torkuille, kun sosiaalinen elämä tuntuu liialliselta.

Tuhkimo on toistaiseksi ollut hyvin hiljainen kissa. Ainoastaan ruokinta-aikaan saattaa kuulua matala kehräysääni kun Tuhkimo on innoissaan saapuvasta ateriasta. Tuhkimo on pienikokoinen tuhkanharmaa kissa ja hänen turkkinsa on erityisen pehmoinen.