Orion

Orion on 1-2 vuotias kaunis kollipoika, jonka tunteikkaiden silmien takana elää herkkä ja sisukas sielu. Se pääsi muuttamaan omana loppuelämän kotiinsa marraskuussa 2018.
Kuulumisia sijaiskodista:
Orionista on kuoriutumassa koko ajan kesympi kissa. Lelut vierivät lattialla ahkeraan. Intensiivisinä leikkihetkinä matot menevät ryttyyn, verhot vaihtavat paikkaa ja keittiöjakkara keikkuu – leikkiin eläydytään täysillä! Ompa löytynyt jopa lempilelukin, joka toisaalta kulutettiin jo lelujen taivaaseen. Viimeisimpänä edistysaskeleena on harjoiteltu leikkimistä ihmisen kanssa huiskulelulla.

Ihminen ei vielä sovellu rapsuttajaksi, mutta seurallisemmaksi Orion on muuttunut. Rauhallisina hetkinä hän kömpii ulos piilopaikastaan ja hengailee näkyvillä. Tällöin saa seurata aitiopaikalta pesu- ja leikkihetkiä tai olla itse valppaan ja uteliaan tuijotuksen kohteena, sillä ihmisen toimet kyllä kiinnostaa. Useimmiten liikehdintä vieläkin pelästyttää hänet pois. Piilossa voi sitten taas rentoutua ja potkia ihmistä sohvan alta.

Rentoutumisen näkee myös nukkuma-asennoista, joita löytyy melkein joka lähtöön. Muodollisen kyyhötyksen sijaan ollaan kerällä tai joskus jopa kintut suoraan kohti kattoa!

** **

Orion vaatii paljon tilaa, ymmärrystä ja kunnioitusta osakseen, sillä ihmiset ja lähellä tapahtuvat liikkeet tuntuvat vielä pelottavilta. Orion tunteekin olonsa kotoisammaksi öisin, jolloin on turvallisempaa tutkia paikkoja, syödä ja juoda, käydä hiekkalaatikolla ja joskus jopa leikkiä. Aamuisin, kun herra on jo vetäytynyt piiloonsa sängyn alle, liikkeistä kertovat mahdollisesti rytätyt matot ja sijaintia vaihtaneet lelut. Hän on pääasiassa tosi hiljainen, mutta pariin otteeseen ihminen on saanut herätä öisin, kun kissa huutelee ikkunalaudalta ulkona näkyvälle näkymälle.

Orionilla on vajaan metrin suuruinen mukavuusalue, jonka ylittämiseen hän reagoi sähähtämällä. Kissan vieressä pystyy kuitenkin viettämään aikaa, mikäli suoraa näköyhteyttä ei ole, ja kissa voi piilotella esim. verhon takana. Mikäli ihminen makaa hiljaa ja tuijottamatta paikallaan, saattaa Orion itsekin pimeän tultua kävellä aivan ihmisen läheltä. Mielenkiinnosta ympäristöä ja sen asukkeja kohtaan kertoo äänten mukana tiuhaan kääntyvät korvat.