Viira

Viira on kaunis, kovaa vauhtia kesyyntyvä 1,5-vuotias ruskeatabbykilpikonna, joka muutti omaan loppuelämänsä kotiin loppuvuodesta 2018.

Viira on todennäköisesti yksi vuonna 2017 loukutetun Myrtin pennuista, joita ei saatu kiinni ennen kuin ne katosivat silloiselta loukutuspaikalta. Sen veli Dobby on saanut viettää emonsa kanssa leppoisaa sisäkissan elämää usein täyttyvän ruokakupin äärellä ensin sijaiskodissa, ja sittemmin pysyvässä kodissa. Neiti taas on seikkaillut ulkona koko talven löytäen onneksi ruokaa ja suojaa. Tänä vuonna se synnytti pennut juuri oikeaan pihaan, talon omistajan huoli kissoista heräsi, ja Viira ja pennut saatiin kaikki turvaan Turun eläinhoitolalle.

Pentujen saatua kodit Viira pääsi samaan Dewin sijaiskotiin missä Myrtti ja Dobby olivat olleet vuotta aiemmin. Jonkin aikaa Viira viihtyi lähinnä vain sängyn alla lymykissana, mutta alkoi sitten ilta-aktivoitua ja jutella kovasti ihmiselle. Eläinlääkärikäynnin jälkeen kesyyntyminen on ottanut huiman spurtin, ja Viira nukkuu paljon näkyvillä, tulee nuuhkimaan ihmisen tarjoamaa kättä ja syö jo raksuja kädestä, vaikka silittää ei vielä saa. Viira voisi hyvin viihtyä ainoana kissana tai taloudessa jossa on jo muita kissoja.