Monni ja Lenni

Sisko ja sen veli – Lenni-neiti ja Monni-herra ovat noin 6kk ikäiset leikkisät kissavintiöt, jotka muuttivat omiin koteihinsa joulukuussa 2018.

Lenni (siniharmaatiikeri) on kovaa vauhtia kesyyntyvä leikkisä pikkukissatyttö. Lenni on selvästikin kiinnostunut ihmisistä ja tuleekin usein nuuskimaan tarjolla olevia sormia ja varpaita tai
seurailee ihmisen toimia. Toisinaan se tulee lepäilemään aivan kiinni ihmisen kylkeen. Lenni pitää silityksistä ja rapsutuksista ja tuleekin usein kiehnäämään ja puskemaan ihmisen jalkoihin. Lenni antaa myös ottaa syliin hetkeksi aikaa ja kantaa tai nostaa pienen matkaa. Vaikka se nostettaessa on suht rentona, ei se vielä varsinaisesti viihdy sylissä. Lennille ei ole kuitenkaan ongelma tulla itse kävelemään ihmisen mahan päälle tai kävellä jalkojen yli. Lenni rakastaa leikkimistä ja leikkii mielellään myös ihmisen kanssa. Esimerkiksi huiska- tai helistinlelut villitsevät sen kunnon taistoon.

Vieraat ihmiset ovat Lennistä vielä hiukan jänniä, ja se on melko varma, että imuri on syvyyksien hirviö, mutta muuten se on sopeutunut ja rentoutunut hyvin kotikissan elämään. Lenni on herkkävatsainen pikkukissa, ja tämä olisi hyvä huomioida myös tulevassa kodissa.

Monni (mustasavu) on utelias kissapoika, joka kesyyntyy suurin harppauksin. Monni on alkanut lämmetä silityksille, ja sen lepäillessä sitä saa rapsutella yleensä täysin vapaasti. Kun kissa on liikkeellä, se antaa rapsutella ainakin kuonon ja pään seutua. Tosin aivan viime aikoina Monni on tullut muutaman kerran kiehnäilemään ja puskemaan ihmisen jalkoihin ja antanut silitellä mielinmäärin samalla iloisesti kehräten. Parin viime päivän sisään Monni on antanut myös pari kertaa nostaa itsensä lyhyitä matkoja, esim. pöydälle. Monni on selvästi kiinnostunut ihmisistä ja tulee usein haistelemaan ja nuolemaan sormia tai varpaita sekä leikkii mielellään myös ihmisen kanssa, mutta kissan täyden huomion saa ruoka-ajan lähestyessä, eli Monnin mielestä aina kun ihminen lähestyy keittiötä. Silloin se tulee pyörimään ihmisen ympärille, tuijottaa vaativasti ja seurailee kuin hai laivaa.

Vaikka vieraat ovat Monnista yhä hieman jännittäviä, tulee se yleensä melko pian esiin kurkkimaan ja ihmettelmään ja vaikka imuri on yhä Monnin vihollinen numero 1, on se rentoutunut ja sopeutunut hyvin kotikissan elämään. Monni on siskonsa tavoin herkkävatsainen pikkukissa.