Leona von Lojo

Leona von Lojo on noin 1,5 vuotias, reipas, älykäs, utelias ja sosiaalinen tyttökissa,  joka muutti huhtikuussa 2019 omaan loppuelämän kotiin, jossa on vastassa kaksi kissakaveria.

Ensimmäisinä päivinä Leona oli sijaiskotiin matkanneista kissoista kaikista arin. Ensimmäiset päivät hän vietti ahtautuneena vessanpöntön taakse, ja siinä vaiheessa kun muut kissat tutustuivat muuhun asuntoon, Leona varmuuden vuoksi kyhjötti vessassa vielä kaksi päivää. Kun Leona viimein uskalsi poistua tukikohdastaan, oli arkuus tipotiessään. Ihmisen kosketus on edelleen jännittävää ja paijaaminenkin tuntuu hassulle, mutta luottamuksen kasvaessa Leonasta varmasti muodostuu kehräävä sylikisu. Vielä Leona ei uskalla hakea hellyyttä ihmiseltä, vaan kehräten puskee lajitovereitaan.

Älykkyyttään Leona on osoittanut esimerkiksi avaamalla vessan oven ja hän tajuaa seurata mihin kissanlelujen narut ja keppi johtaa. Leona tarkkaileekin kovasti ihmisen tekemisiä ja on aktiivisesti läsnä ihmettelemässä hiekkalaatikoiden putsaamista ja ruoan jakoa.

Leona on ehdottomasti laumasielu ja hakee huomiota muilta kissoilta, sekä tulee jatkuvasti ihmisen läheisyyteen. Iltaisin valojen sammuessa Leona tulee sängyn jalkopäähän odottamaan ihmisen nukahtamista, ennenkuin kiirehtii omiin ja muiden kissojen leikkeihin. Tällöin on sopiva hetki myös tutkia ihmistä. Välillä jopa kielenkärjellä.

Leona aktiivisesti kehittää itselleen uusia leluja. Ananaksen lehdestä on tullut suosikki ja sitä Leona kuljettaakin ympäriinsä mukanaan. Leona on myös jostain syystä viehähtynyt kylpyhuoneen lattiakaivon ritilän irroittamisesta. Ehkä Leonan haaveammatti onkin putkikisu. Tai vahtikisu. Kun rappukäytävästä kuuluu meteliä, Leona rientää eteiseen ja ottaa tanakan asennon ja tuiman ilmeen. Postit hän tarkistaa tarkoin, joko laskujen tai kirjepommien varalta.

Vieraat ihmiset Leonaa vielä jännittävät, tällöin Leona löytää maailman parhaan piilon ja pysyy siellä vielä muutaman tunnin vieraiden lähdön jälkeenkin. Varmuuden vuoksi.
Leona on perusluonteeltaan kovin lempeä, mutta toisinaan sähähtää ihmisen huolimattomille liikkeille.

Leona on muutaman viikon aikana osoittanut kuinka mahtava luonne on, tämä ihana kissa etsiikin nyt loppuelämän kotia jossa on tarjolla hellyyttä, rakkautta ja aktiviteetteja. Ja toivottavasti myös kissaseuraa.