Leidi von Lojo

Leidi on nuori von Lojojen klaaniin kuuluva kissa, joka sai oman loppuelämän kodin tammikuussa 2020.

Lokakuu 2019

Neiti jatkaa kesyyntymistä kovaa vauhtia. Leidiä saa jo ruokintatilanteesaa ja nameja antaessa silittää, ja ihminen saa kuljeksia läheltä lepopaikkojen ohi ilman, että pitää livahtaa pakoon. Leidi on jo uskaltautunut tulla nuuhkimaan sijaiskodin isohkoa koiraa nenänpäästä tämän makoillessa jossain, ja muutenkin rutinoitunut kuljeksimaan koiran lähettyvillä ja loikkimaan koiran yli, eli tottuminen koiriin on jo hyvällä mallilla.

*****

Leidi on noin 1,5-vuotias von Lojo, Lohjan suuresta kissapopulaatiosta. Sijaiskotiin tullessaan yhdessä Mamsu von Lojon kanssa n.5kk sitten, heillä ei ollut paljoakaan ihmiskokemusta/harvat ihmiskokemukset eivät selkeästikään olleet hirveän hyviä, sillä ensimmäiset viikot vietettiin tiukasti omissa kopissaan, ihmiselle sähistiin tai muristiin jos tultiin lähelle, ja vain yön turvin uskallettiin käydä syömässä ja vessassa.

Näistä epävarmoista piilossa lymyilevistä nynnyköistä on kuukausien kuluessa ja luottamuksen kasvaessa kehittynyt asunnossa milloin vain päivästä kulkevia höpönassuja, jotka lekottelevat milloin missäkin näkösällä. Heillä on edelleen kuitenkin oma tilansa jota valvotaan, ja ihmistä kyllä kipitetään edelleen pakoon jos ovensuussa tullaan suoraan vastakkain. Rauhaisasti etenemällä kummankin ohi saa kävellä jos istuskelevat jossain tutkimassa maailman menoa. Luottoa on myös jo niin paljon, että joinain päivinä ihminen sai olla sängyn vieressä vaihtamassa
vaatteita ilman, että Leidi edes heräsi päivänokosiltaan peittojen keskeltä!

Silityksiin Leidi  suhtautuu vielä kovin epäluuloisesti. Ihmisen syliin sohvalle on kyllä jo kiivetty herkkujen perässä, joten hyvyydet ovat todellakin tie suurempaan kosketuskontaktiin tämänkin neidin kanssa. Myöhemmin, herkkujen jo loputtua, on tultu oma-aloitteisesti sohvalle lähelle ihmistä pyytämään lisää, ja onpa Leidi uskaltautunut kiipeämään ihmisen ylikin etsiessään nannaa toiselta puolelta. Leikkisyyttä myös löytyy ja Leidi rakastaakin juoksemista ja laserin jahtaamista.

Sijaiskodissaan Leidi on ollut Mamsu von Lojon kanssa, jonka kanssa on tultu toimeen. Heille voisi myös sopia yhteinen koti.