Mamsu von Lojo

Mamsu on n.2,5-vuotias kissaneiti joka sai oman loppuelämän kodin tammikuussa 2020.

 

Mamsu on noin 2,5-vuotias  von Lojo, Lohjan suuresta kissapopulaatiosta. Sijaiskotiin tullessaan yhdessä Leidin kanssa n.5kk sitten, heillä ei ollut paljoakaan ihmiskokemusta/harvat ihmiskokemukset eivät selkeästikään olleet hirveän hyviä, sillä ensimmäiset viikot vietettiin tiukasti omissa kopissaan, ihmiselle sähistiin tai muristiin jos tultiin lähelle, ja vain yön turvin uskallettiin käydä syömässä ja vessassa.

Näistä epävarmoista piilossa lymyilevistä nynnyköistä on kuukausien kuluessa ja luottamuksen kasvaessa kehittynyt asunnossa milloin vain päivästä kulkevia höpönassuja, jotka lekottelevat milloin missäkin näkösällä. Heillä on edelleen kuitenkin oma tilansa jota valvotaan, ja ihmistä kyllä kipitetään edelleen pakoon jos ovensuussa tullaan suoraan vastakkain. Rauhaisasti etenemällä kummankin ohi saa kävellä jos istuskelevat jossain tutkimassa maailman menoa. Luottoa on myös jo niin paljon että Mamsua saa ruoan äärellä jo silittää.

Mamsu on myös rohkaistunut kiipeilemään ihmisen syliin sohvalle herkkujen perässä, joten hyvyydet ovat todellakin tie suurempaan kosketuskontaktiin ihmisen kanssa näiden kissojen kanssa. Myöhemmin, herkkujen jo loputtua, molemmat Leidi sekä Mamsu, ovat tulleet oma-aloitteisesti sohvalle lähelle ihmistä pyytämään lisää. Herkut kelpaavat siis oikein hyvin.