Oliver von Lojo

Tämä nuori herra  on arviolta kesäkuussa 2018 syntynyt Oliver von Lojo. Se pääsi muuttamaan omaan loppuelämän kotiin tammikuussa 2019.

Oliver (tuttavallisesti Oliivi, Frontside Ollie…) on pieni jätemylly, joka rakastaa kissasisaruksiaan, mutta vetää näiden ruoat jos niitä sattuu johonkin jäämään. Ruoka onkin tälle persolle kissalle ollut hyvä lähestymiskeino, kädestä Oliver on uskaltanut tulla maistelemaan ruokaa jo melkein heti alusta lähtien. Ruoan houkutus on selkeästi vahvempi kuin ihmistiä kohtaan tunnetty epävarmuus.

Nuoren herran on porukasta se, joka rapistelee nurkissa ja aiheuttavaa moottorisahalta kuulostavasta kehräyksen. Se on ikäiselleen tyypillisen tapaan hyvin energinen ja leikkisä. Valitettavasti sen mielestä leikkikaluiksi käyvät myös lelujen lisäksi nukkuvien hoitajien varpaat, sormet ja kaikki muu suuhun osuva. Kaikki mikä liikkuu on kiinnostavaa, mutta kävelevät ihmiset ovat sellaisia pilvenpiirtäjiä, että niitä on vielä hieman syytä varoa. Kuitenkin seisova ja liikkuva ihminen jännittää koko ajan vähemmän, kunhan ihminen tajuaa olla tuiottamatta.

Silityksistä Oliver ei vielä suuremmin ole innostunut, mutta tykkää kyllä satunaisesti niitä vastaanottaa. Hiljaa hyvä tulee. Unikaveriksi poika sen sijaan on päättänyt ryhtyä, se köpmpii nukkumaan sänkyyn ihmisten kanssa ja aamuisin herättelee ihmisiä hellästi nuuhkimalla.

Alkuvaiheissa Oliver oli stereotyyppinen pelokas jäätyvä kissa, joka kyhjötti piilossa, mutta päästyään kunnolla tutustumaan talon muihin kissa-asukkaisiin puhkesi kukkaan yllättävän nopeasti. Ensimmäiset kolme viikkoa meni piileskellessä milloin missäkin, mutta nyt kun piilopaikkoihin voi livahtaa jos alkaa liikaa ahdistaa, uskaltaa hän tulla tervehtimään ihmisiäkin.