Hissu von Lojo

Hissu von Lojo on noin puolitoistavuotias, samettikorvainen ja leikkisä kollipoika. Hissu muutti sijaiskotiinsa marraskuussa 2018 ja omaan loppuelämän kotiin helmikuussa 2019.

Hissu tarkkailee toistaiseksi ihmisten liikkeitä mieluiten turvallisesti kaapin alta. Öisin ja päivän rauhallisina hetkinä se kuitenkin tutkii asuntoa uteliaana, painii kylpyhuoneen maton kanssa, nukkuu näkyvällä paikalla ja saattaa käydä haistelemassa sohvalla istuvan ihmisen varpaita. Ihminen voi puuhailla omiaan samassa tilassa silloinkin, kun Hissu on esillä, kunhan välttää äkkinäisiä liikkeitä.

Hissu on aina valmis leikkiin sekä yksin että yhdessä ihmisen kanssa, ja tulevan kodin kannattaakin varata kissalle riittävän järeitä leluja. Painivastuksena toimivan kylpyhuoneen maton lisäksi kyytiä on saanut ainakin yhdessä yössä täysin tuhoutunut hiirilelu. Hittileluksi on osoittautunut myös vedettävä naru, jota Hissu saalistaa kosketusetäisyydellä leikkikaverina toimivasta ihmisestä.

Kun aika ja paikka ovat oikeita, Hissu ottaa mielellään vastaan silityksiä ja rapsutuksia ja kehrää kovaan ääneen. Hissu ei kuitenkaan vielä itse hae paijausta ihmiseltä, ja koskettamista täytyy vielä harjoitella.

Hissu rakastaa juustonmakuisia kissanherkkuja ja katsoo toisinaan sijaiskodin ihmisten kanssa televisiota, ainakin jos sieltä tulee jääkiekkoa. Hissu tulee hyvin toimeen sijaiskodin omien kissojen kanssa.