Dali von Lojo

Dali von Lojo on noin parivuotias reipas ja utelias mustavalkoinen naaraskissa. Se muutti loppuelämän kotiin Vaapukka von Lojon kanssa maaliskuussa 2019.

Dali von Lojo ottaa silityksiä vastaan kehräten, kiehnää jaloissa, ja liimautuu ihmisen kylkeen sohvalla. Dali on tullut myös syliin asti ensin herkkujen avulla, ja sittemmin myös pelkkien rapsutusten toivossa. Dali on perso ruualle, ja syö herkkuja kädestä. Dali myös kurnuttelee ihmiselle, ja joskus maukaisee vienosti tarkoituksenaan komentaa ihmistä antamaan ruokaa.

Dali oli aluksi sijaiskodissa pelokas ja pysyi piilossa, mutta ei pystynyt vastustamaan laserpistettä, vaan alkoi tulla laseria jahdatessaan vahingossa ihmisen lähelle, ja alkoi sen ansiosta luottaa ihmiseen. Laser onkin edelleen sen ehdoton suosikkilelu. Aluksi Dali pelkäsi keppileluja, mutta on nyt leikkinyt innoissaan myös höyhenhuiskaleluilla.

Dali nukkuu aina päiväunia näkyvillä paikoilla. Dali on välillä vähän säikky, ja ihmisen touhutessa jotain liian epäilyttävää, kuten siivoamista, saattaa Dali painella piiloon hetkeksi. Vieraita Dali ei yleensä pelkää, vaan pysyy näkyvillä vieraiden käydessäkin, ja joko seurailee ihmisten touhuja kiinnostuneena tai nukkuu näkyvillä vieraista piittaamatta.

Dali on peräisin jättipopulaatiosta ja pitää kissaseurasta, mutta saattaa olla leikeissään joidenkin kissojen mielestä liian raju, tai alkaa pomottaa muita kissoja. Dali viettää paljon aikaa Vaapukka von Lojon kanssa, jota ei ole haitannut vaikka leikit menee vähän rajummiksikin, vaan seuraavassa hetkessä ne osoittavat rakkautta toisilleen. Kolmas sijaiskodissa oleva kissa taas ei arvosta Dalin rajua meininkiä.

Dali on ollut hyvin ahne, ja jäi aluksi pari kertaa kiinni keittiöstä syömästä ihmistenkin ruokia. Nyt se on jo alkanut tottua siihen ettei sisäkissana ruuasta tarvitse taistella, eikä enää hotkaise välittömästi kaikkea mitä tarjotaan, mutta on edelleen hyvin perso ruualle. Ruoka ja laserpiste ovat olleet tärkeimmät työkalut Dalin luottamuksen voittamisessa.