Vaapukka von Lojo

Vaapukka von Lojo on nopeasti kesyyntyvä arviolta 3-vuotias sinikilpikonnaväritteinen naaraskissa, joka muutti loppuelämän kotia ystävänsä Dali von Lojon kanssa.

Vaapukka von Lojon kerrottiin olevan jättipopulaation arimpia kissoja. Bestiksensä Dali von Lojon ansiosta se rohkaistui sijaiskodissa kuitenkin nopeasti.  Vaapukka on tullut hyvin toimeen muiden kissojen kanssa, eikä sitä ole häirinnyt kissakaverinsa Dalin hieman pomottava luonne.

Vaapukka seurailee ihmistä ympäri asuntoa ruuan toivossa. Se tulee ihmisen sohvalle hakemaan ihmiseltä nameja ja nappailee nameja kädestä. Vaapukka tulee yleensä ihan ihmisen jalkojen viereen ja on pari kertaa kiehnännyt hieman jalkoja vasten. Joskus Vaapukka saattaa yhtäkkiä säikähtää tajutessaan tulleensa liian lähelle ihmistä. Lähinnä kädet epäilyttää sitä, ja Vaapukkaa on voinut vähän silittää sen huomion ollessa muualla, mutta väistää kättä nähdessään sen lähestyvän. Rauhallisella etenemisellä ja nameilla palkitsemisella sen kanssa on todennäköisesti silittelyvälit edessä.

Vaapukka rakastaa kun ihminen leikittää sitä huiskaleluilla, ja höyhenlelut on sen suosikkeja. Se nukkuu lähinnä näkyvillä paikoilla, mutta välillä myös vetäytyy omaan rauhaansa sohvan taakse. Vaapukka on utelias, ja jos vaikka jonkin komeron ovi on jäänyt auki, niin tietää kenet sieltä löytää seikkailemasta. Vaapukka yleensä paineelee piiloon jos taloon tulee vieraita ihmisiä, mutta pian uteliaisuus voittaa ja Vaapukka käy haistelemassa tulokkaiden varpaat, tai tulee viimeistään huiskalelun avulla esiin.

Vaapukalla on erittäin tuima nälkätuijotus, josta ihminen saa osakseen jos Vaapukan mielestä olisi jo ruoka-aika, tai kuppiin laitettu ruoka olisi saanut olla parempaakin.