Lars

Lars on muutaman vuoden ikäinen vielä arka kollipoika, joka muutti omaan kotiinsa helmikuussa 2019 etsittyään kotia yli vuoden.

Uusia kuulumisia sijaiskodista syyskuu 2018:
Lars on rohkaistunut huimasti. Se on mm. jo useamman kerran tullut puskemaan ihmishoitajansa jalkoja. Myöskään vieraat ihmiset eivät kissaa pelota enää, vaan se leikkii ja oleilee samassa huoneessa aivan rennosti vieraiden läsnäollessa, ja on jopa käynyt nuuhkimassa vieraidenkin varpaita. Kosketusta Lars väistää yhä, mutta se on vihdoin uskaltautunut haistelemaan tutun ihmisen sormia.

Lars on myös hyvin juttelevainen ja ilmoittaa kovalla äänellä halutessaan huomiota tai tuntiessaan ruoka-ajan lähestyvän. Ruoka maistuisi herralle vähän liiankin hyvin, joten sen syömisiä olisi hyvä tarkkailla jatkossakin.

Huiska- ja narulelut ovat edelleen Larsin suosikkeja, ja voisi juosta ihmisen heiluttaman lelun perässä vaikka kuinka kauan. Siksi tulevassa kodissa olisi hyvä olla vastassa ahkeria leikittäjiä.

Öisin Lars antaa hoitajansa nukkua rauhassa, mutta aamusella se hiipii sängyn alle odottelemaan ja naukaisee sieltä huomenet sitten kun ihminen alkaa heräillä ja liikehtiä.

Uusia kuulumisia sijaiskodista 26.2.2018: Larsin kesyyntyminen etenee mainiosti, sillä muutama viikko sitten Lars tajusi, että lelua heiluttava ihmiskäsi ei olekaan pelottava vaan tarjoaa kivoja jahtausleikkejä. Siitä lähtien se on päivittäin jaksanut ajaa takaa leluperhostaan. Leikin lomassa kissa on kuin vahingossa saatu houkuteltua lähemmäs ihmistä, ja nykyään se saattaa lelun perässä jo syöksähtää ihan ihmisjalkojen vierestä ohi.

Lars leikkii paljon myös itsekseen, ja se saakin usein aamuisin villityskohtauksen, jolloin pallot ja hiiret vain lentelevät kissan vanavedessä. Myös namuja annosteleva aktivointipallo saa kyytiä Larsin tassuissa, ja sen mielipuuhaa on myös huoneeseen piiloteltujen namujen etsintä.

Lars ei enää nuku pelkästään raapimapuun kolossa, vaan se on löytänyt mukavan lämpimän paikan patterin vierestä maton päältä. Se on myös muutaman kerran löytynyt nojatuolista. Lisäksi ikkunaan ilmestyneiden nenänjälkien perusteella se myös käy ikkunalaudalla katselemassa pihan tapahtumia silloin kun ketään ei ole kotona.

Lars saattaa edelleen sähähtää, jos ihminen tulee liian äkkiä kohti, mutta varoitussähinöinti on selvästi vähentynyt. Herkuilla kissaa on houkuteltu lähemmäs, ja eräänä aamuna Lars tuli nuuhkimaan istuvan ihmisen varpaita. Rauhallisia vieraitakin se tulee hetken piilottelun jälkeen katsastamaan sopivan välimatkan päästä.

8.1.2018 Lars pääsi yhdistyksen hoiviin jo alkusyksystä, jolloin se loukutettiin mynämäkeläisestä kissapopulaatiosta. Ensimmäisessä sijaiskodissa Larsin kesyyntyminen ei jostain syystä lähtenyt etenemään, joten marraskuussa se siirrettiin toiseen sijaiskotiin. Uudessa rauhallisessa kodissa kollin kesyyntyminen on lähtenyt vauhtiin, ja edistymistä tapahtuu hitaan tasaisesti.

Lars tulee nyt jo noin metrin päähän ihmisestä, varsinkin ruokaa tai herkkuja odotellessaan mutta myös muutenkin. Syömäänkin se jo menee ihmisen ollessa keittiössä, kunhan tämä pysyy tarpeeksi kaukana ruokakupista. Vielä Lars ei siis tule aivan luo, saati että antaisi koskettaa, ja se saattaa sähistä varoitukseksi, jos ihminen tulee sen mielestä liian lähelle tai tekee liian äkkinäisiä liikkeitä.

Lars on kaikkiruokainen ja kaikinpuolin terve

Larsilla tuntuu olevan aika ikävä tapa pomottaa muita kissoja, joten lienee parasta että se olisi kodin ainoa kissa.